Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

40 felett is egészségesen és fiatalosan élni!

Életmód

40 felett is egészségesen és fiatalosan élni!

Sokan gondolják úgy, hogy a negyedik évtized egy jelentős fordulópont az életükben. Aggasztó lehet az életközépi válság, a fiatalság elvesztése, a felszaladó kilók és a ráncok megjelenése.

Lassul az anyagcsere, a hormonháztartás fel-felborul, a hétköznapi stresszhatások pedig kihatással vannak az éjszakai alvásra, teljesítményre, vitalitásra. Nem is gondolnánk, de néhány egyszerű szabály betartásával akár 10 évvel is fiatalabbnak érezhetjük magunkat a negyedik X után is.

1. Tudatos stresszkezelés

Számos kutatás rámutat arra a tényre, hogy a stressz testünk szinte minden pontjára kártékony hatást fejt ki. A tartós stressz következtében a sejtek gyorsabban öregednek és gyorsabban hallnak el.

Kétségtelen, hogy az élet minden kihívására lehetetlen rezignált nyugalommal válaszolni, ám kulcsfontosságú a lelki harmónia megteremtése. Ehhez kitűnő segítséget nyújtanak a relaxációs tréningek, gyógynövények, gyógyteák.

2. Tudatos étkezés

Nem szükséges máról holnapra fenekestül felfordítani az étrendünket, de a feldolgozott élelmiszerek visszaszorítása, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás preferálása létfontosságú ebben az életkorban.

A sokszínű táplálkozás jó hatással van a bélflórára, a növényi rostok pedig biztosítják a hormonok egyensúlyát a szervezetben. Az ideális étkezés a következő: a tányér felét zöldségek tegyék ki, a negyedét összetett szénhidrátok, a fennmaradó negyedet pedig jóminőségű fehérjék.

3. Napi 8 óra alvás és a pajzsmirigy egészsége

Rengeteg kutatás foglalkozik az alvásmegvonás emberi szervezetre gyakorolt veszélyeiről: káros a vitalitásra, az agyműködésre és a sejteket is roncsolja. Szakemberek szerint az optimális alvással töltött órák száma 7-9 között van.

Ha a fáradság ennek ellenére nem múlik, érdemes lehet odafigyelni a pajzsmirigyre. A gégénk előtt elhelyezkedő szervünk ugyanis számos olyan hormon termeléséért felelős, amik általános kedélyállapotunk alakulásához járulnak hozzá.

4. Rendszeres mozgás

Nem lehet elégszer és elég vastagon aláhúzni a rendszeres testmozgás létfontosságát. Nem csupán a karcsú alak miatt érdemes felemelkednünk a fotelből.

A tanulmányok szerint a mozgásteli életmód növeli a vér, így a sejtek oxigénellátását, jó hatást gyakorol az agyra, növeli az állóképességünket, összességében pedig gátolja a szervezet öregedését.

Forrás: blog.lifeextension.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel