Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

5 milliárdot költünk évente az öregedés elleni harcra

Gyógyszerek

5 milliárdot költünk évente az öregedés elleni harcra

A bőröregedést gátló kozmetikai termékek piaca virágzik. 2018. április és 2019. március között 5 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak, elsősorban a drogériákban, ami 9%-os növekedést jelent. A ránctalanító és liftinges hatást ígérő termékek forgalma 3%-kal nőtt, ez 865.000 liter krémet, olajat, szérumot jelent. A nők leginkább a márkás termékekben bíznak, ami az öregedés elleni harcot illeti, a forgalom közel 90%-át a márkás termékek teszik ki.

A fiatalodás iránti vágy mértéke jól látszik a kereskedelmi adatokban. Az arcápoló termékek forgalmának háromnegyedét az anti-aging és lifting hatású készítmények teszik ki. A vizsgált időszakban több mint 3 millió öregedésgátló terméket vásároltak, ami 7%-kal több, mint 1 évvel korábban.

A nők továbbra is bíznak a fiatalító készítményekben. Az értékbeli forgalom négyötödét ezek az arckrémek teszik ki, ez kb. 100.000 liter krémet jelent. A sorban ezután következnek a koncentrált hatóanyag tartalmú, intenzívebb hatást ígérő szérumok. Ezekből tizedével többet adtak el félmilliárd forint értékben, ami kb. 5000 liter szérumot jelent. A liftinges vagy ránctalanító hatású maszkokból félmilliót adtak el a vizsgált időszakban, ami több mint 40%-os értékbeli növekedést és több mint 200 millió forintos forgalmat jelent.

Magyarországon a legtöbb anti-aging terméket a drogériákban vásárolják, a forgalom kilenctizede ezekben az üzletekben bonyolódik. A gyártói márkáknak nem lehet okuk panaszra, mivel Magyarországon az öregedésgátló arcápoló termékek összesített értékbeli forgalmának kb. 90%-át ők mondhatják magukénak.

Forrás: http://onbrands.hu/marka-es-trend/2019/05/uzlet-piac/evente-otmilliardert-kuzdunk-az-oregedes-ellen

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel