Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

5 öregedésgátló tipp a szervezet vitalitásának fenntartásáért

Életmód

5 öregedésgátló tipp a szervezet vitalitásának fenntartásáért

Néhány egészséges napi rutin bevezetése, az életmód apró megváltoztatása sokszor azt eredményezi, hogy éveket tagadhatunk le a valós életkorunkból.

Nézzünk 5 öregedésgátló trükköt, ami segíthet elkerülni a finom vonások, ráncok, a szem körüli sötét foltok és szarkalábak megjelenését.

1; Dohányzás kerülése

Kétségtelen, hogy a dohányzás a tüdőre és a szívre jelenti a legnagyobb kockázatot, ennek ellenére a bőr idő előtti öregedéséhez is nagyban hozzájárul. Növeli a ráncok kialakulásának és a pikkelysömör kockázatának esélyét. Nem beszélve arról, hogy a bőrnek sárgás, fénytelen és beesett kinézetet kölcsönöz.

2; Antioxidánsok bevitele

Az antioxidánsok eredményesen veszik fel a harcot a szabad gyökök káros folyamataival szemben. Ezen kívül támogatják a hajat és a bőrt, és segítenek megőrizni a szervezet általános vitalitását. Miben fordulnak elő az antioxidánsok? Elsősorban a zöldségekben és gyümölcsökben, ezért ezekből érdemes minden étkezéskor fogyasztani.

3; Edzésnapok bevezetése

A testmozgás fontosságáról nem lehet elég túlzó módon beszélni, mégis csak viszonylag kevesen kelnek fel a kényelmes kanapéról az egészségük érdekében. Szakemberek szerint heti 150 perc közepes erősségű edzés olyan módon javítja az immunrendszert, a szív- és érrendszert, a tüdőkapacitást, ami évekkel hosszabbítja meg az élettartamot.

4; A só visszaszorítása

A magas nátrium tartalmú, azaz a túlzottan sós ételek fogyasztása miatt a szervezet csak nehezen szabadul meg a víztől, ez pedig diszkomfort- és telítettségérzetet ad. Számos egészséges kiegészítővel adhatunk karaktert és ízt az ételünknek – így chilivel, citromlével, gyömbérrel, keleti fűszerekkel – nem szükséges minden ételt a végletekig elsózni. Nem beszélve arról, hogy az alacsony sótartalom csökkenti a magas vérnyomás kockázatát is.

5; Lefekvés előtti alapos arcmosás

Dermatológus szakemberek egyetértenek abban, hogy az egyik legfontosabb tisztálkodás a nap végi arcmosás. Ennek egyik legfőbb oka az, hogy az arcbőr alvás közben regenerálódik a leghatékonyabban. A sietség vagy a fáradtság okán gyakran előfordul, hogy a nők sminkben alszanak, azaz lefekvés előtt nem mossák le a festéket az arcukról. A szakértők szerint ez nagyban hozzájárul az arc korai öregedéséhez, így a ráncok és markáns vonalak kialakulásához.

Forrás: koko.news

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel