Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

5 startup, amely az emberi élettartam meghosszabbítását célozza!

Életmód

5 startup, amely az emberi élettartam meghosszabbítását célozza!

Erősen téved aki azt gondolja, hogy a tudomány és a kezdő vállalkozások összebékíthetetlen ellenfelek lennének. E téren nem is szükséges messzire mennünk, hiszen csupán Európában találni 5 olyan ígéretes startupot, amely az élet meghosszabbítását tűzte ki céljául.

Juvenescence

A brit érdekeltségű gyógyszeripari vállalat olyan terápiás és regenerációs kutatási és fejlesztési munkákat végez, amely az öregedés és az azzal kapcsolatos betegségekre nyújtana megoldást. A vállalatot 2016-ban Jim Mellon alapította, indulása óta 148 millió euró támogatást sikerült összegyűjteni.

A cég homlokterében jelenleg a partneregyetemek, kutatóintézetek és vállalatok felkutatása áll, amelyek lehetőséget látnak a máj, a vese, a csecsemő- és hasnyálmirigy, illetve egyéb szervek természetes úton történő előállításában.

Nuritas

A 2014-ben alapított, dublini székhellyel rendelkező vállalat hatalmas adatfeldolgozó munkával kutatja az élelmiszerekben előforduló peptideket. A bioaktív peptidek megszámlálhatatlan területen nyújthatnának segítséget a számunkra, ideértve a gyulladásokat, a vércukorszintet és magát az öregedést is.

A Nora Khaldi, matematikus és bioinformatikus szakember által alapított Nuritas 26 millió eurót gyűjtött össze az elmúlt években, és 30 milliós befektetésre tett szert az Európai Beruházási Banktól.

Senolytx

A 2017-ben Barcelonában útjára indított cég egy olyan új gyógyszercsoport kifejlesztését célozza meg, amely az úgynevezett öregedő vagy zombi sejtek eltávolítására ad lehetőséget az emberi szervezetből. Állatmodelleken a tudósok már korábban bizonyították, hogy a zombi sejtek kiiktatása megállítja vagy visszafordítja a degeneratív betegségeket és megfiatalítja a szöveteket.

Chronos Therapeutics

Az oxfordi magántulajdonú biotechnológiai vállalat az öregedés, az agy és az idegrendszer rendellenességeit kutatja. A cég fő területe a Lou Gehrig-betegség és más neurológiai elváltozások, a fáradság és az addiktív viselkedés vizsgálata.

TreeFrog Therapeutics

A 2018-ban Bordeaux-ban, Franciaországban alapított őssejtkutató vállalat a sejtterápiás lehetőségek vizsgálatával foglalkozik olyan krónikus és degeneratív betegségek kapcsán, mint a Parkinson-kór, a diabétesz vagy az életkorral összefüggő makula degeneráció.

Forrás: eu-startups.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel