Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

5 szakértői tanács az idő előtti öregedés elkerüléséhez

Életmód

5 szakértői tanács az idő előtti öregedés elkerüléséhez

Az öregedésnek nincsen jól meghatározható, tényleges és tetten érhető pillanata, ebből is következik, hogy az életkor jelei és betegségei mindenkinél különböző időben bukkannak fel. Néhányan tehát lassabban öregednek másoknál, a szakértők pedig megpróbálták feltárni ennek a mélyben húzódó okait.

A kutatók szerint az életmód, így a nem megfelelő étrend, az aktivitás hiánya, a rendszertelen alvás és a stressz az, ami jelentősen felgyorsíthatja azt a folyamatot, amit egyetemesen öregedésnek nevezünk. Az életkor szervezetre gyakorolt hatásának vizsgálatára brit tudósok egy különleges laboratóriumot állítottak fel, és meghatározták azokat a tényezőket, amelyek az öregedés lassításához vezethetnek.

Rendszeres testedzés

Az izmok számtalan aminosavat raktároznak, amelyek a szövetek és a szervek építőkövei. Betegség vagy sérülés esetén a gyors gyógyulás érdekében szervezetünk ezekre az aminosavakra támaszkodik. Sajnos a kor előrehaladtával az izomtömeg rohamos csökkenésbe kezd, a harmincadik életévünket követően 10 évenként 3-5 százalék elveszik belőle. Az öregedési folyamatok lassítása, illetve az izomvesztés elkerülése érdekében elengedhetetlen a rendszeres mozgás.

Kiegyensúlyozott és elegendő alvás

Szakemberek szerint az alvás az a regenerálódási folyamat, amely a testi és mentális kimerültséget optimális szintre visszatölti. A pihentető alvás csökkenti a szívbetegségek, a magas vérnyomás, illetve a depresszió kockázatát, emellett a lelki egyensúlynak is jót tesz.

Változatos és sokszínű étrend

Paula Moynihan, a táplálkozástudomány professzora szerint a friss, feldolgozatlan és sokszínű ételek szavatolják a szervezet védelmét az idő előtti öregedéssel szemben. A tudós szerint a chips helyett ropogtassunk el pár szem diót, fogyasszunk magas rosttartalmú és egyszeresen telítetlen szírsavakból álló élelmiszereket.

Új készségek elsajátítása

Az ismeretlen információk feldolgozása során új kapcsolatok és idegpályák épülnek ki az agysejtek között. A szakértők szerint az agy egészséges és lassú öregedése érdekében soha nem szabad abbahagyni a tanulást.

Kevesebb cukor

A magas vércukorszint nem csupán egészségügyi kockázatokkal jár, de a bőrsejtek károsodásához is vezethet, így ráncok és apró mélyedések jelenhetnek meg az arcon és a nyakon.

Forrás: www.cbc.ca

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel