Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A BGE-105 nevű gyógyszer állíthatja meg az életkorral összefüggő izomvesztést

Gyógyszerek

A BGE-105 nevű gyógyszer állíthatja meg az életkorral összefüggő izomvesztést

A kaliforniai illetőségű BioAge Labs vállalat munkája során az öregedéshez fűződő betegségek molekuláris hátterét célzó kezelések kifejlesztésére koncentrál. A cég nemrégiben jelentette be, hogy BGE-105 néven olyan gyógyszer klinikai stádiumú fejlesztését kezdte meg, amely hatékonyan veszi fel a harcot az életkorral összefüggő izomvesztéssel szemben.

A BioAge Labs munkatársai beszámoltak továbbá arról is, hogy a gyógyszerfejlesztéssel összefüggő humán tesztelési fázisok előreláthatólag a jövő év elején kezdődhetnek meg. A biztos sikert egyelőre elhamarkodott döntés lenne kijelenteni, de a humán klinikai tesztelési folyamatok megkezdése mindenképp bizakodásra adnak okot.

Vállalatunk fejlett, szabadalmaztatott platformján keresztül átfogóan elemzi a humán longitudinális adatokat, így képesek vagyunk azonosítani az öregedés döntő fontosságú molekuláris mozgatórugóit, amiket ezt követően preklinikai kísérletek során igazolunk – mondta el Dr. Kristen Fortney, a BioAge Labs társalapító vezérigazgatója.

Megvan a hatékony formula az izomvesztés megállítására?

Fortney hozzátette, a megközelítésüknek köszönhetően észrevették, hogy az idős embereknél az úgynevezett apelin szignalizáció emelkedett szintje összecseng a magasabb élettartammal, és a kisebb sérülékenységgel. A vezérigazgató kiemelte, hogy a humán környezetben elvégzett első teszteléseik szerint az apelin hatását utánzó gyógyszerek együttesen váltják ki ezeket a pozitív hatásokat az idősebb pácienseknél.

A tudósok korábbi vizsgálatok alkalmával bizonyították, hogy az apelin egy olyan biológiai jelátviteli útvonal része, amely az izmok anyagcsere, növekedési és helyreállítási folyamatait szabályozza. A BioAge Labs szakemberei egérmodelleken megfigyelték, hogy az apelin hiánya szignifikánsan felgyorsítja az izomfunkció hanyatlását. Ugyanakkor a BGE-105 nevű kísérleti gyógyszer növelte az állatoknál a futókeréken mért aktivitást, javította a regenerációt, ugyanakkor csökkentette az izom atrófiáját (elvesztését).

A klinikai humán tesztelések első fázisára a tervek szerint 2022 első negyedévében kerül sor, ahol a gyógyszerjelölt célul kitűzött hatásait, terápiás felhasználhatóságát vizsgálják majd a farmakológiai szakemberek.

Forrás: www.longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Gyógyszerek

Fel