Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A Buck Intézet kutatásai szerint eredményes lehet az öregedő sejtek eltávolítása

Kutatások

A Buck Intézet kutatásai szerint eredményes lehet az öregedő sejtek eltávolítása

Nem csitul a vita az úgynevezett öregedő vagy zombi sejtek háza táján. Egyes vélemények szerint a sejtek jelenléte egyértelműen felelőssé tehető az öregedéssel összefüggő betegségek megjelenéséért, mások pedig azt hangsúlyozzák, hogy nélkülük a szervezet kitettebbé válik a daganatos rendellenességekkel szemben.

A Buck Intézet most végleg eldöntheti a vitás kérdést, munkatársai ugyanis fedeztek egy újszerű eljárást: képesek azonosítani azokat a gyógyszercsoportokat, amelyek szelektíven eliminálják az öregedő sejteket.

A találóan csupán zombinak nevezett öregedő sejtek a kutatások jelen állása szerint mérhetetlen károkat okoznak az emberi szervezetben. Amikor egy sejt kilép az életciklusból, azaz abbahagyja az osztódást, egyfajta tetszhalott állapotba kerül, és magából toxikus enzimeket kibocsátva lokális gyulladást okoz a környezetében. Az öregedő sejtek felhalmozódásával a gyulladások kiterjedése is növekszik.

Az öregedő sejtek tombolása egyes elméletek szerint számtalan krónikus, életkorral összefüggő betegség melegágya, ideérte az ízületgyulladást, az Alzheimer-kórt, a glaukómát vagy a diabéteszt is. Amennyiben a tudósoknak sikerülne gátat szabniuk ennek a káros tevékenységnek, az kétségtelenül javítaná az életkilátásokat, ezáltal növelné a várható élettartamot.

Mit találtak a Buck Intézet kutatói?

A szakemberek felfedeztek és kifejlesztettek egy úgynevezett nem invazív biomarker tesztet, amely a szenolitikus gyógyszercsoportok teljesítményének és nyomon követésének mérésére alkalmazható. A teszt egy olyan egyedülálló jelző lipid metabolit, amely az öregedő sejtek elpusztulásakor kimutathatóvá válik a vérben és a vizeletben. Mindez azt jelenti, hogy a teszt igazolhatja a szenolitikus jelölt eredményességét és teljesítményét.

A sejtes öregedéssel összefüggő, életkorhoz kapcsolódó betegségek listája folyamatosan növekszik, ahogy a szenolitikus gyógymódokat kutató biotechnológiai vállalatok száma is dinamikusan gyarapodik. Bár a terület soha nem volt ígéretesebb a mostaninál, a kezelések hatékonyságának mérését és nyomon követésére szolgáló teszt hiánya nagyban akadályozta az előrehaladást – mondta el Dr. Judith Campisi, a Buck Intézet munkatársa, illetve a tanulmány vezető szerzője.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Fel