Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A Cell Reports folyóirat szerint amerikai és kínai kutatók új öregedési sejtpályákat azonosítottak!

Kutatások

A Cell Reports folyóirat szerint amerikai és kínai kutatók új öregedési sejtpályákat azonosítottak!

A tudomány és a technika fejlődésével a szakembereknek egyre több lehetőségük van megérteni a biológiai óra működését. Rájöttek, hogy az öregedés nem más, mint egy összetett természetű és multifaktorális biológiai folyamat, ami számtalan mögöttes sejtes és molekuláris mechanizmussal rendelkezik. Ami a korábbi elméletekkel ellentétben úgy tűnik, hogy lassítható, sőt talán vissza is fordítható!

Egyes egészségügyi hanyatlások, betegségek, környezeti behatások, az egészségtelen életmód és a nem megfelelő táplálkozási szokások azonban kiválhatják az idő előtti öregedést.

A humán életkor előrehaladásának mechanizmusa tehát igen sokrétű, és a kutatásokat csak tovább hátráltatja, hogy igen nehéz az olyan sejtmodell kiválasztása, amely tökéletes leképzi az emberi szervezetben előforduló biológiai folyamatokat.

A hosszú élet garanciájának sejtpályáit figyelték meg

A humán szervezeten történő kísérleti kutatások törvényileg és erkölcsileg is igen ingoványos területnek számítanak. Szerencsére az apró fonálféreg olyan modellszervezetnek tekinthető, amely tökéletes válaszokat adhat a szakemberek felmerülő kérdéseire.

Miért van ez így? Egyes biológiai tulajdonságok az evolúciós fejlődés során semmit sem változtak az élő szervezetben, ezek a konzervált pályák a törzsfejlődés során az emberbe is átöröklődésre kerültek. Ez azt jelenti, hogy bármennyire is meglepő, de a kicsike fonálféreg és az ember szervezete – legalábbis genetikai szinteken – számtalan ponton megegyezik.

Az MDI Biológiai Laboratórium tudósai a közelmúltban csatlakoztak a kaliforniai Novato Buck Öregedéskutató Intézet szakembereihez és a kínai Nanjing Egyetem kutatói csapatához. A tudóscsapat a fonálférgeken végzett vizsgálatok során olyan szinergikusan működő sejtpályákat azonosított, amely a szokásoshoz képest ötszörösére növelte a kísérleti egyedek élettartamát.

Az eredmények igen nagy bizakodásra adhatnak okot az emberi élethossz megnövelése kapcsán, ugyanis az említett sejtpályák a humán szervezet vonatkozásában is megtalálhatók. A tudósok a jövőben a fonálférgeknél komplexebb szervezetekben is szeretnék igazolni a jelenleg elért eredményeiket, amelyek alapot adhatnak egy szenolitikus gyógyszer kifejlesztésére.

Forrás: mdibl.org

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel