Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A Desatinib és a Kvercetin szenolitikumok pajzsként szolgálhatnak az idő vasfoga ellen!

Gyógyszerek

A Desatinib és a Kvercetin szenolitikumok pajzsként szolgálhatnak az idő vasfoga ellen!

A szenolitikumok olyan öregedésgátló készítmények, melyekkel lehetőségünk nyílik arra, hogy megszabaduljunk a szervezetünkben uralomra törő káros sejtektől, ugyanakkor jelentős mértékben  lecsökkentsük az időskori betegségek kockázatát is.

Az öregedés azon folyamatok egyike, melyekre fiatal korban nem gondolunk, azonban érett felnőttként már minden erőnkkel arra törekszünk, hogy lelassítsuk beköszöntét.

Olyan ez, akár egy megnyerhetetlennek tűnő harc, hiszen egy mérhetetlen erejű „ellenséggel”, az idő múlásával szállunk csatába. Az életkor növekedésével sejtszintig gyengül a testünk, mely lassan elvezet bennünket a krónikus betegségek kapujához.

A több évtizede tartó kutatások egyik fő kérdése

Milyen pajzsot lehetne használni ebben a „háborúban”? Az egyik legújabb, egyúttal legreményteljesebb kutatási terület azonban minden erejével az öregedéslassítást helyezte vizsgálata központjába.

Jelen állás szerint a válaszok a sejtekben keresendők, hiszen ezek idővel meghibásodnak, sérülnek, elveszítik korábbi aktivitásukat, így beindítják az öregedés néven ismert védekezési mechanizmusukat.

Midőn a sejtek megsérülnek, ezen hibás sejtek egy része „zombi sejtként” felhalmozódik a szövetekben, ártva a környezetükben található egyéb sejteknek. Már a legkorábbi kutatások rámutattak arra, hogy az öregedő, szenzens sejtek szövetekből történő eltávolítása nagymértékben segíti az időskori betegségek kezelését.

Az öreg sejtek elpusztítása csak akkor lehet eredményes, ha a jelen pillanatban rendelkezésünkre álló szenolitikus gyógyszerekkel pontosan megcélozzuk azokat, hiszen a körültekintő készítményválasztás nélkülözése által megnövekedhet annak a kockázata, hogy az egészséges sejtek is elpusztulnak.

A 2004-es években egereken végzett öregedésgátló kutatások kimutatták, hogy lehetséges az öregedést előidéző sejtek kitisztítása a szervezetből.

Az állatokon végzett vizsgálatok sikerének köszönhetően a kutatók egy csoportja nemsokkal ezt követően megkezdte az emberi idős sejtek célzott eltávolítását is. 2015-ben már két szenolitikus készítmény is elérhetővé vált az emberek számára – tudniillik a korábban rákgyógyszerként kifejlesztett desatinib, valamint a gyümölcsökben és zöldségekben is meglelhető kvercetin.

A szenolitikumokkal esély nyílik arra, hogy az időskort végre járókeret, inkontinencia, memóriazavar, ízületi fájdalom és egyéb nyavalyák nélkül képzelhessük el – sőt élhessük meg.

Forrás: discovermagazine.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel