Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A genetika és a gyógyszeripar együttműködése hozhat áttörést az öregedésgátlásban!

Gyógyszerek

A genetika és a gyógyszeripar együttműködése hozhat áttörést az öregedésgátlásban!

A 95 éves Hilda Jaffe tökéletes egészségnek örvend. Önkéntes idegenvezetőként tevékenykedik, és bizony gyakran előfordul, hogy a csoportjából megkérik, ne szaladjon annyira, mert nem tudják tartani vele a lépést. Vajon miben más Hilda szervezete, miben működik ő másként, mint az emberek túlnyomó többsége?

Az asszony tagja annak a 600, 90 év feletti személynek, akiknek DNS-mintáit vizsgálati céllal mélyfagyasztásban tartják a bronxi Albert Einstein Orvostudományi Főiskolán. Dr. Nir Barzilai, az Öregedési Intézet vezetője elmondta: szembetűnő, hogy a 600 fős csoportban rengetegen éltek-élnek egészségtelen életet.

Közel 50 százalékuk túlsúlyos, sokuk dohányzik, nem mozog eleget, egészségtelenül táplálkozik, és nagyban tesz az orvosi utasításokra. A csoportban azonban számos olyan genetikai változat található, amelyek védelmet nyújt az öregedéssel összefüggő betegségekkel szemben – mutatott rá Dr. Barzilai a valóban feltűnő jelenségre.

A jó génekre a gyógyszeripar is felfigyelt, lépni azonban elég nehézkes

Néhány gyógyszergyártó vállalat jelen pillanatban is azt kutatja, hogy a szupergének segíthetnek-e egy olyan megelőző vagy terápiás célú pirula kifejlesztésében, amik eredményesen veszik fel a harcot az öregedés okozta betegségekkel.

Napjainkban több ez irányú kutatás is folyik, ám a legfigyelemreméltóbb talán egy cukorbetegségre szedett, jelenleg is forgalomban lévő gyógyszer körül zajlik.

A kutatások állatmodelleken (egész pontosan egereken) bizonyították, hogy a metformin hatóanyag a diabétesz kezelésén túl számos pozitív élettani hatással is rendelkezik. Csökkenti a szívbetegségek kockázatát, és segít megelőzni a kognitív hanyatlás, illetve egyes neurodegeneratív betegségek kialakulását.

A gond az, hogy az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) nem ismeri el betegségként az öregedést, így minden ebben az irányban tett vizsgálat igen nehéz. Dr. Barzilai szerint a metformin-kutatások új lendületet adhatnak, hiszen a hatóanyag már engedélyeztetve van, így nem kell a szigorú szabályzókon átmennie.

Ez pedig esélyt adhatna azoknak a gyógyszergyártóknak is, amelyek a Hildához hasonló szupergénekkel rendelkező emberek segítségével szeretnének új öregedésgátló termékeket kifejleszteni, majd elérhetővé tenni.

Forrás: bbc.co.uk

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel