Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A genetika segítségével azonosíthatják a kutatók a COVID-19 kezelésére szolgáló gyógyszereket

Genetika

A genetika segítségével azonosíthatják a kutatók a COVID-19 kezelésére szolgáló gyógyszereket

Egy, a Nature Medicine folyóiratban megjelent tanulmány a humán genetikára hivatkozva és arra alapozva azt sugallja, hogy a kutatások során kiemelt figyelmet érdemelne két speciális fehérje a koronavírussal összefüggő kezelések korai szakaszában. Az eredmények 2021 márciusában kerültek publikálásra, és jelentősen felgyorsíthatják a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos kutatásokat.

Az elvégzett tudományos elemzések tükrében a kutatók az IFNAR2, valamint az ACE2 fehérjéket megcélzó gyógyszerek klinikai vizsgálatának elsőbbségét sürgetik. A szakemberek célja olyan, az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) által jóváhagyott gyógyszerek azonosítása, amelyek felhasználhatók a koronavírus korai kezelésére, ezzel elkerülve a kórházi ápolást.

Mind az IFNAR2, mind pedig az ACE2 fehérje megcélzására alkalmaznak a szakemberek engedélyezett készítményeket, előbbit a központi idegrendszeri betegséggel, míg utóbbit súlyos légzési rendellenességben szenvedő páciensekkel összefüggően.

Az előttünk álló probléma abban nyilvánul meg, hogy miként azonosítsuk a már engedélyezett gyógyszerek más betegségekre történő alkalmazását. A gyógyszerkutatásokat hosszú évek preklinikai vizsgálata, állatkísérletek, majd széles merítésű humán tesztelési fázisok jellemzik – mondta el Dr. Juan P. Casas epidemiológus, a tanulmány vezető szerzője. Érthető, hogy egy tomboló világjárvány esetén ezekre egyszerűen nincs idő.

Amikor a genetika a segítségünkre siet

Casas és kutatócsapata a genetika tudományát használta fel azoknak a gyógyszereknek az azonosítására, amelyek potenciális jelöltként jöhetnek szóba a COVID-19 kezelésében. A szakember hangsúlyozta, hogy a genetikai elemzések olyan vizsgálatok, amelyek során a gyógyszeres gének variánsait használják fel, így azok természetes randomizált vizsgálatokként kezelhetők.

Erre az előnyre építve a tudósok elkezdték az összes olyan fehérjét kódoló gént azonosítani, amelyek rendelkeztek vagy az FDA által jóváhagyott gyógyszerekkel, vagy a klinikai tesztelések során már legalább egyszer gyógyszercélpontokként jelölték meg azokat, és potenciális COVID-19 hatóanyagok lehetnek. A rostán végül az IFNAR2 és az ACE2 fehérjéket célzó készítmények akadtak fenn.

Forrás: medicalxpress.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Genetika

Fel