Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A HitGen és a BioAge vállalatok együttműködése új szenolitikus gyógyszerek megjelenését sejteti

Gyógyszerek

A HitGen és a BioAge vállalatok együttműködése új szenolitikus gyógyszerek megjelenését sejteti

A kínai gyökerekkel rendelkező HitGen vállalat és a kaliforniai BioAge Labs a közelmúltban jelentős kutatási eredményekről számolt be. A két biotechnológiai cég együttműködése a szakértők szerint új öregedésgátló termékek piaci megjelenését sejteti. Mindezt arra alapozzák, hogy mindkét vállalat számottevő kutatásokkal rendelkezik a területen.

Mit lehet, és mit érdemes tudni a két vállalkozásról? A BioAge Labs egy olyan, klinikai tesztelésekkel foglalkozó biotechnológiai cég, amely célzott új molekulák kifejlesztésével igyekszik kezelést találni az öregedéssel összefüggő betegségekre. Jelenleg két – BGE-117 és BGE-175 kutatási nevű – gyógyszerjelöltjük tart a klinikai tesztelések második fázisában. Előbbit az időskori, azonosíthatatlan vérszegénység, míg az utóbit az öregedő immunrendszer rendellenességeinek kezelésével összefüggően tesztelik.

A HitGen ezzel szemben az úgynevezett DNS által kódolt kémiai könyvtár (DEL) szűrés kutatás-fejlesztésére és alkalmazására specializálódott. A vállalat egyedülálló technológiájával képes arra, hogy akár 1 milliárd molekulát is hatékonyan szűrjön és megjelöljön, ami páratlanul lerövidíti a gyógyszerkutatásokra fordított időt és emberi munkát. A HitGen jelenleg több mint 500 tudósból álló kutatócsapattal rendelkezik, és számos gyógyszerkutató projektben vesz részt.

Mit várhatunk a két biotechnológiai vállalat együttműködésétől?

A BioAge és a HitGen közös tudományos kutatásokat vállalt eddig ismeretlen kismolekulájú vegyületek azonosítására és kifejlesztésére olyan nehezen megközelíthető biológiai célpontok kezelésére, mint például az öröklött immunrendszer rendellenesség. A cél kitűzése szorosan összefügg az olyan tipikus életkori megbetegedésekkel, mint az Alzheimer-kór vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések.

Nagy örömmel tölt el minket, hogy együttműködhetünk a HitGen vállalattal a kismolekulájú célpontok azonosítása kapcsán. A HitGen DEL technológiája lehetővé teszi a BioAge Labs számára, hogy eddig ismeretlen molekulákat tárhasson fel, amelyek modulálhatják az öregedés biológiai útvonalait – mondta el Dr. Kristen Fortney, a BioAge vezérigazgatója hozzátéve, hogy a két vállalat szoros együttműködése előrelépés a gyógyszeripar területén.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Gyógyszerek

Fel