Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A hiúság vagy az egészséges életmód fokmérője a karcsú alak?

Életmód

A hiúság vagy az egészséges életmód fokmérője a karcsú alak?

Sokan osztják azt a nézetet, hogy egy-két kiló plusz még nem a világ vége, pláne, ha az ember jól érzi magát a bőrében. Csakhogy a súlyfeleslegnek megvan az a rossz tulajdonsága, hogy megbosszulja önmagát: szív- és érrendszeri megbetegedés, magas vérnyomás vagy diabétesz kialakulásához vezethet, ami különösen időskorban járhat komoly veszélyekkel.

Az ideális testsúly tehát nem hiúság csupán, de egészségünk letéteményese is, amely nagyban meghatározza a jövőbeli életkilátásokat. Tanulmányok szerint a kiegyensúlyozott táplálkozás és az ideális életmód évekkel hosszabbíthatja meg a várható élettartamot.

Csak az a makacs hasi zsír ne lenne!

Amikor az ideális testsúly elérését tűzzük ki célként magunk elé, hamar szembesülhetünk az elkeserítő ténnyel: a hasi zsír ledolgozása rendkívül emberpróbáló feladat. Mit tehetünk? Jó hír, hogy minden testzsír csökkentő tevékenység és kezelés apasztja a hasi terület zsírját is, pusztán arról van szó, hogy a fogyása kevésbé látványos, mint más testrészekről.

Kutatások során kimutatásra került, hogy az AMP-aktivált protein-kináz (AMPK) egyfajta energiaérzékelő kapcsolóként szolgál a szervezetben, amely képes tájékoztatni a sejteket, hogy mikor szükséges energiát tárolni, illetve mikor kell lebontani a meglévő energiatárolókat. A tudósok felfedezték azt is, hogy a túl sok szénhidrát- és kalóriabevitel károsítja az AMPK aktivitását, ami végső soron a fogyás megnehezítéséhez vezet.

Szintén jó hír, hogy az AMPK aktiválható. Több tanulmány is arra jutott, hogy időszakos böjtöléssel vagy kevesebb kalória bevitelével az AMPK aktív állapotba kerül, ezenfelül akad néhány élelmiszer és gyógynövény, amivel szintén működésre sarkallható.

Ilyen a jiaogulan, a csipkebogyó, a ginzeng, a kurkumában található kurkumin, vagy a vörös chiliben előforduló kapszaicin. Egy klinikai vizsgálat során a szakemberek 80 elhízott önkéntest vizsgáltak. A résztvevők egyik csoportja 12 hétig AMPK-aktiváló jiaogulan kivonatot kapott, a másik csoport pedig placebót.

Az eredmények azt mutatták, hogy a jiaogulannal kezelt önkéntesek átlagosan 20,9 négyzetcentimétert veszítettek a teljes hasi területről, míg a placebót kapó csoport mindössze 2,87 négyzetcentimétert. Az AMPK-aktiválása tehát hatásos módszernek tűnik a hasi zsír eltávolításában.

Forrás: blog.lifeextension.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel