Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A KAIST kutatói szimulációs modellezés során visszafordították az öregedést

Genetika

A KAIST kutatói szimulációs modellezés során visszafordították az öregedést

A Koreai Tudományos és Technológiai Intézet (KAIST) munkatársai szimulációs modellezéssel vizsgálták a molekuláris kölcsönhatásokat, majd sikeresen azonosították azokat az enzimeket, amelyek elősegíthetik az öregedés folyamatának visszafordítását.

Világszinten óriási érdeklődés kíséri az öregedés lassításának és megfordításának lehetőségeit a szenolitikus gyógyszerkutatás területén. A KAIST csapata genetikai szintekre merülve enzimblokkolással és biológiai útvonal gátlásával képes volt felébreszteni az öregedő sejteket a tetszhalott állapotból, így helyreállítva a normális sejtciklust.

A kifejlesztett modell a molekulák kölcsönhatását szimulálja

Hogy érezzük a felfedezés súlyát, elengedhetetlen, hogy néhány mondatban összefoglalásra kerüljön az öregedő sejtek szerepe és azok rendkívül káros élettani hatása. Az öregedő vagy zombi sejtek olyan osztódásra képtelen, funkciójukat vesztett sejtek, amelyek nem halnak el teljesen, hanem egyfajta tetszhalott állapotba kerülnek, és a környezetükbe gyulladást okozó toxikus enzimeket szivárogtatnak.

Számos tudós gondolja, hogy az öregedő sejtek felszaporodása közvetlenül összefüggésbe hozható az olyan életkorral megjelenő betegségekkel, mint például a rák, a demencia vagy a diabétesz. Egyes elméletek szerint az öregedő sejtek kiiktatása vagy újraélesztése végleg megoldaná az életkorral összefüggő betegségek problémáját. Mindezek tükrében a KAIST kutatóinak felfedezése felbecsülhetetlen jelentőségűnek tűnik.

Mit értek el a szakemberek?

Az intézet munkatársai az olyan molekuláris célkönyvtárakat kutatták, amelyek optimális jelöltek lehetnek a sejtek öregedésének megfordítására. A vizsgálatok során a tudósok látóterébe kerültek azok a nyugalmi állapotban lévő sejtek, amelyek éppen nem osztódnak, de újraaktiválhatók, és újra beléptethetők a sejtciklusba.

A csapat saját eredményeit számos korábbi tanulmány és adatbázis öregedési információival egészítette ki, és algoritmusok támogatásával kifejlesztett egy modellt, amely a molekulák kölcsönhatásait vizsgálva megjósolja, hogy melyik molekulák és enzimek indukálhatnak sejtes öregedést. A kísérletekben az enzim és a biológiai útvonal blokkolása nem eredményezett rákos elváltozást.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Genetika

Fel