Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A Kaliforniai Egyetem kutatói hordozható biomarker-olvasót fejlesztettek

Kutatások

A Kaliforniai Egyetem kutatói hordozható biomarker-olvasót fejlesztettek

Az intézmény kutatómérnökei olyan új, hordozható eszközt fejlesztettek ki, amely folyamatosan monitorozza a biomarkereket, így pillanatra pontos kép kapható egyebek mellett a vérnyomásról, a pulzusszámról, vagy akár a vércukorszintről. Az eszköz képes nyomon követni az elfogyasztott alkohol vagy koffein mennyiségét is.

Egyre növekszik az otthoni vagy hordozható diagnosztikai eszközök kereslete. Ez a tendencia különösen a koronavírus-járvány felfutásával kezdett növekedni, de szakértők szerint a tendencia maradni fog a pandémia lecsengését követően is.

A Kaliforniai Egyetem hordozható eszköze egy olyan puha és nyújtható tapasz, amelyet a tarkón történő viselésre terveztek a szakemberek, és egyszerre képes figyelemmel kísérni a szív- és érrendszer jeleit, de a szervezet számos más biokémiai szintjét is.

Középpontban a távfelügyelet

A Nature Biomedical Engineering folyóiratban megjelent tanulmány beszámol róla, hogy az új eszköz rengeteg területen felbecsülhetetlen előnyökkel jár, ideértve a magas vérnyomást, a cukorbetegséget, de akár a koronavírus terjedésének monitorozását is.

Ez a fajta hordozható eszköz rendkívül hasznos lehet az alapbetegséggel élő számára, ugyanis rendszeresen figyelemmel kísérhetik saját egészségüket – mondta el Lu Yin nanokutató doktorandusz hallgató, a tanulmány vezető szerzője. Yin kiemelte, hogy fejlesztésük kitűnő eszközként szolgálhat a betegek távfelügyelete kapcsán is, különös hangsúllyal a COVID-19 járvány idején, amikor az emberek igyekeznek minimálisra redukálni a klinikai személyes látogatásokat.

A tapasz prototípusa egyelőre három személyes paraméter egyidejű mérésére alkalmas, de külön-külön nyomon követhető a vérnyomás, a glükóz, a laktát, az alkohol és a koffein. Yin elmondta, hogy az eszköz a jövőben több paraméter egyidejű mérésére is képes lesz, de ehhez más érzékelők kialakítására lesz szükség.

Több klinikai érték hozzáadását tervezzük, hogy lehetőségünk legyen a különböző betegségekkel összefüggő más biomarkerek nyomon követésére is – emelte ki Juliane Sempionatto nanomérnök doktorandusz hallgató, a tanulmány társszerzője hozzátéve, hogy egy hordozható tapasz lehetővé teszi a számunkra, hogy átfogó képet kapjunk a szervezetünkben zajló folyamatokról.

Forrás: www.longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel