Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A kalória-bevitel csökkentése lehet az ifjúság forrása?

Élelmiszerek

A kalória-bevitel csökkentése lehet az ifjúság forrása?

Az az elképzelés, mely szerint az élethossz a kalória-bevitel csökkentésével kitolható, nem teljesen újkeletű. Már laboratóriumi kísérletek is bebizonyították, hogy a patkányok esetében a kalóriák korlátozása segíthet az élettartam növelésében. De vajon az emberek esetében is működőképes az elmélet?

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a patkányoknál alkalmazott, és eredményeket produkált 25-50%-os kalóriacsökkentés az emberei szervezetre már inkább bizonyul veszélyesnek. Világszerte neves egyetemek kutatói értenek egyet abban, hogy a szélsőségek helyett inkább a kiegyensúlyozottságra célszerű törekedni. Míg rövidtávon működőképes lehet a jelentős kalóriacsökkentés, addig hosszútávon semmiképpen.

Nem más ennek az oka, mint a mikrotápanyagok szükségessége, valamint a megfelelő minőségű szénhidrát, fehérje és zsír szükséglete az emberi szervezetnek. Amennyiben nem képes optimális szinten tartani működését, az szervi és pszichés megbetegedésekkel társulhat.

Mit javasolnak a szakemberek a hosszú, egészségben töltött évek érdekében?

Egyelőre a fiatalság forrását éppen úgy nem találtuk meg, mint azokat a készítményeket, melyek konkrétan évekkel hosszabbíthatnák meg az életet. Számos krónikus betegségre még mindig nincsen tényleges gyógyír, tehát a titok valahol a megelőzésben rejlik. Sosincs késő az életmódváltáshoz, és csak javíthatunk saját életminőségünkön vele, következzék az be bármikor is.

Fontos, hogy törekedjünk a rendszeres mozgásra és a kiegyensúlyozott, valóban tiszta tápanyagokat tartalmazó étrendre. A súlyfelesleg komoly kockázati tényezőnek számít az egészséget illetően, ezért a plusz kilóktól célszerű mihamarabb megszabadulni. Ennek köszönhetően jó esélyünk van számos vezető halálozási oknak számító betegség elkerülésére.

Forrás: https://www.scientificamerican.com/article/the-hunger-gains-extreme-calorie-restriction-diet-shows-anti-aging-results/

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Élelmiszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel