Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A klinikai tesztelések 2. fázisához ért a BioAge Labs öregedésgátló kutatása

Kutatások

A klinikai tesztelések 2. fázisához ért a BioAge Labs öregedésgátló kutatása

Az öregedéskutató biotechnológiai vállalat tavaly év végén jelentette be, hogy lezárta annak a 90 millió dolláros, úgynevezett C sorozatú finanszírozás 2a klinikai kutatás fordulóját, amelynek a fókuszában az öregedéssel kapcsolatos, eddig feltérképezetlen vérszegénység (UAA) áll.

A BioAge Labs felfedte, hogy a BGE-117 klinikai vizsgálatának elsődleges célpontja az UAA volt, amelynek hatékonyságát több központú, véletlenszerű és kettős vak, placebo-kontrollos kísérletben fognak vizsgálni a tesztelések következő fázisában. A szakemberek a vegyületet 12 héten át napi rendszerességgel adagolják majd a klinikai tesztelésben résztvevőknek. A korai eredmények elkészültét 2022 első felére teszik a szakemberek.

Kiket érint az UAA, és miért veszélyes?

Kristen Fortney, a BioAge Labs társalapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy a feltérképezetlen (látszólagos ok nélküli, megmagyarázhatatlan) vérszegénység az anaemia egy olyan formája, amely az esetek túlnyomó többségében idős embereket érint, és nem magyarázható vashiányos, illetve mögöttesen kialakuló egészségügyi állapottal.

Az UAA betegségben szenvedők életminősége rendkívüli módon megromlik, jellemző tűnetek a fáradtság, a csökkent mozgékonyság, illetve az ágyhoz kötöttség. Ezen felül az eleséses balesetek kockázata növekszik. A betegség a 65 év felettiek 10 százalékát, míg a 85 év felettiek 25 százalékát érinti, az UAA-val élők körében háromszor-négyszer nagyobb a halálozás, mint a hasonló korú, nem vérszegény embereknél.

Az UAA kialakulásának esélye ugrásszerűen növekszik az életkor előrehaladtával. A szóban forgó betegség rendkívül kóros, aminek következtében fokozott mértékben romlik a páciensek életminősége, ami óriási farmakoökonómiai teherrel párosul – hangsúlyozta Kristen Fortney.

A BioAge Labs a klinikai tesztelések további szakaszában 160 65 éves vagy annál idősebb UAA-s önkéntesnek adagol napi rendszerességgel BGE-117 dózist vagy annak megfelelő mennyiségű placebót. A tesztelések Ausztráliában zajlanak majd, és várhatóan mintegy 15 egészségügyi intézmény kapcsolódik be a vizsgálatokba.

A szakemberek vérvizsgálattal, illetve a betegek által jelentett pontozásos rendszerrel fogják nyomon kísérni a betegség progresszióját, illetve a gyógyulást.

Forrás: www.longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Fel