Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A kutatók szerint hamarosan sokak számára elérhetővé válnak az öregedésgátló készítmények.

Kutatások

A kutatók szerint hamarosan sokak számára elérhetővé válnak az öregedésgátló készítmények.

2017 márciusában az Új-Dél-Wales-i Egyetem (University of New South Wales) érdekes kutatási összefoglalót tettek közzé a Science Daily honlapján. Itt számolnak be arról, hogy felfedeztek egy forradalmian új készítményt, amellyel képesek lehetnek befolyásolni az öregedést, visszafordítani az öregedés folyamatát, ugyanakkor ennek a gyógyszernek a segítségével javulást érhetnek el a DNS-ben, sőt a NASA-hoz is közel állhat ez a készítmény, amelynek segítségével az űrhajósok akár a Marsra is utazhatnak.

Az egyetem közzétett cikkében a kutatócsapat arról is tudósítja az érdeklődő közönséget, hogy a molekuláris folyamatban sikerült beazonosítaniuk egy lényeges lépést, amelynek segítségével lehetővé válhat a sérült DNS helyreállítása a sejtek számára.

Egyelőre a kutatások az egereken végzett kísérletekig merészkedtek, hiszen még a potenciális mellékhatásokkal is számolni kell, azonban mindenképpen reménykeltő lehet az, hogy nemsokára az embereken is kipróbálhatják az öregedésgátlást az erre alkalmas szenolitikumokkal. A laborkísérletek már megerősítették a tudósokat abban a feltevésben, hogy az öregedés folyamatának visszafordítása, valamint a sugárzás okozta DNS-károsodás orvoslása nem lehetetlen.

A kísérletek olyan nagy érdeklődést keltettek, hogy még a NASA is felfigyelt minderre, akik úgy gondolják, hogy a kezelés segédkezet nyújthat számukra a Mars-projektben is.

Sejtjeink veleszületett képessége, hogy helyre tudja állítani a DNS-károsodásokat, amelyre a legkézenfekvőbb példa, hogy minden alkalommal, amikor napozunk ez történik. Ugyanakkor sajnálatos módon a kor előrehaladtával ez a képességünk egyre csökken.

A tudósok megállapításai alapján a DNS-helyreállításban kulcsszerepet játszik a NAD+ metabolit (ami testünk minden egyes sejtjében természetes módon jelen van). Ez a metabolit-jelenlét elengedhetetleb a DNS-korrekció folyamatában és a fehérjék közötti interakciók szabályozásában.

A NAD+ prekurzorral kezelt egereknek helyreálltak a sugárterhelt és elöregedett DNS-ei.

Dr. Sinclair szerint már nagyon közel vannak egy biztonságos és hatékony szenolitikum forgalomba kerülésétől, amennyiben a kísérletek továbbra is pozitív eredménnyel fognak járni.

Forrás: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/03/170323141340.htm

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel