Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A lítium eredményes szerepe az öregedésgátlás terén

Gyógyszerek

A lítium eredményes szerepe az öregedésgátlás terén

A kutatók már évtizedek óta sejtik, hogy a lítium páratlan egészségügyi előnyökkel rendelkezik. Támogatja a kognitív képességek romlásának megakadályozását, sőt, úgy tűnik, hogy az öregedési folyamatokat is lelassítja.

A szakemberek ugyanis megfigyelték, hogy a lítium gátolja a szervezetben a glikogén-szintáz-kináz-3 (GSK-3) enzimet.

Mi is az a GSK-3, és milyen folyamatokért felelős?

Az enzim túlzott aktivitása az öregedés felgyorsításán túl számos krónikus betegség kialakulásáért is felelős lehet.

A legújabb tanulmányok azonban kiemelik, hogy a lítium pozitívan hat az agyműködésre, és meghosszabbítja annak élettartamát.

A lítium felveszi a harcot a sejtöregedés ellen

A preklinikai vizsgálatok megállapították továbbá, hogy a lítium gátolja a sejtöregedést, ezáltal növeli a várható élettartamot. Kutatók orsósférgeken végzett laboratóriumi kísérletben kimutatták, hogy már az alacsony dózisú lítiumbevitel is kedvezően hat az élet meghosszabbítására.

t tanulmány is alátámasztotta: hosszabb ideig élnek azok az emberek, akik ivóvízéből a területi adottságoknak köszönhetően csekély lítium kimutatható.

Ugyanezt a mintázatot figyelték meg azoknál a személyeknél is, akik mentális okokból – például depresszió vagy bipoláris zavar – orvosi előírásra lítiumot szednek.

A szakemberek az elmúlt években kiemelt figyelmet szenteltek a lítiumnak. Állatkísérletek során a vizsgálatok egyikében 46 százalékos élettartam növekedést sikerült produkálni.

A tudósok szerint a lítium a sejt genetikai anyagát óvja az életkor okozta romlástól, méghozzá három különféle módon is:

  • elősegíti a telomerek védelmét, ami önmagában is a hosszabb élettartamért felelős,
  • szabályozza az ép és egészséges DNS-szerkezethez kapcsolódó géneket,
  • védelmet nyújt a sejtöregedés ellen, megállítva ezáltal az életkorral összefüggő betegségek kialakulását. (Az elöregedett sejtek nem halnak el teljesen, magukból mérgező vegyületeket kibocsátva akadályozzák az ép sejtek egészséges működését.)

A tudományos világ véleménye egybehangzónak tűnik abban a tekintetben, hogy a lítium eredményesen veheti fel a harcot az emberi élet meghosszabbításáért indított küzdelemben.

Pozitívumként szolgál továbbá, hogy ez az alkálifém a Földön szinte kiapadhatatlan mennyiségben az emberiség rendelkezésére áll.

Forrás: lifeextension.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel