Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A megfelelő táplálkozás kiváló alternatívát biztosíthat az öregedési folyamat lassításához!

Élelmiszerek

A megfelelő táplálkozás kiváló alternatívát biztosíthat az öregedési folyamat lassításához!

Az öregedést mindig természetes folyamatnak tekintette az emberiség, ugyanakkor ezzel a csendes belenyugvással párhuzamosan kifejlődött egyfajta belülről fakadó vágy az örökélet és örök fiatalság iránt. Ma már a kutatásoknak köszönhetően, ha örök élettel nem is, de legalább egy élhetőbb, kevesebb betegséggel járó időskorban reménykedhetünk.

A kutatók munkájának köszönhetően ugyanis tudjuk, hogy az öregedés mértéke egy sor tényezőtől válik függővé – beleértve példaképpen a genetikai, környezeti tényezőket is. Mindezt figyelembe véve számos tudós úgy véli, hogy az öregedés egy epigenetikus folyamatnak bizonyul.

Amennyiben megfigyeljük az elmúlt századok embereinek átlagos élettartamát, és mindezen adatokat összevetjük a mai tényekkel, arra következtetésre juthatunk, hogy a korosztályok egy sor változáson mentek át elődeikhez képest.

2025-ig hatszáz millió hatvan éven felüli ember

A WHO becslései alapján 2025-ig előreláthatólag hatszáz millió fog lenni a hatvan éven felüli emberek száma, mely 2050-ig 1,2 milliárdra növekszik. Mindezzel együtt jár az is, hogy a nyolcvan évnél idősebb egyének mintegy 20%-ra jellemző a demencia jelenléte, az Alzheimer-kór, a magas vérnyomás, a diabétesz, és egyéb időskorra leginkább jellemző betegségek.

A tudósok egy része olyan kutatásokat végez, melyek által új farmakológiai alternatívákat javasolhatnak a jelenlegiek mellé, abban reménykedve, hogy mindezzel nagymértékben hozzájárulhatnak az öregedés lassításához, az életminőség jelentős javításához, az egészségügyi szolgáltatások költségcsökkentéséhez, valamint az egészség hosszú távú fenntartásához egyaránt.

Már ebben a pillanatban is nyíltan beszélhetünk olyan természetes készítményekről, melyekről az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy elősegítik az öregedési folyamat lassítását és csökkentik az ezzel karöltve járó kognitív károsodást. Ilyen jellegzetes készítménynek minősül példaképpen a polifenol vegyületekhez sorolható resveratrol is.

A kutatások eredményei egyértelműen rámutattak arra, hogy a resveratrol hatással van az agyi öregedésre. Mindezt a gyümölcsökben, zöldségekben és fűszerekben gazdag táplálkozással tudjuk befolyásolni – tapasztalva az ezzel járó egészségügyi előnyöket: az öregedés késleltetését, a betegségek megelőzését.

A hatás annak köszönhető, hogy ezek a fitokémiai anyagok antioxidáns tulajdonságúak. Az aszkorbinsav, a tokoferolok, a karotnoidok, valamint a polifenol-vegyületek farmakológiai dózisokban megoldást kínálnak a különféle krónikus betegségek kezelésében.

Forrás: nutraingredients.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Élelmiszerek

Fel