Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A méltatlanul támadott taurinról és a hosszú élettartamú hatásairól

Élelmiszerek

A méltatlanul támadott taurinról és a hosszú élettartamú hatásairól

A taurin leginkább az energiaitalok összetevőjeként juthat eszünkbe, és sajnos leginkább negatív összefüggésben. Káros, rombolja az egészséget, élettani hatása kételyeket vet fel – ugye emlékszünk a taurinnal összefüggő mantrára?

Pedig ez a nem fehérjeépítő, kéntartalmú aminosav minden emberben előfordul, szerepe elengedhetetlen a szervezet megfelelő működésében. De akkor mi az igazság?

Először is érdemes tisztázni, hogy pontosan mi a taurin feladata a szervezetünkben. Ennek a kagylókban, rákokban, halakban, húsokban, sőt, még az anyatejben is megtalálható aminosavnak a funkciója igen sokrétű.

Az ásványi anyagok továbbításával hatással bír az adrenalin- és inzulinszintre, szabályozza a kalcium koncentrációját, illetve a folyadék mennyiségét az izomsejtekben. Ezenkívül stabilizálja a szervezet sejtmembránjait, energiát továbbít és méregtelenít.

A közhiedelemmel ellentétben a taurin nem káros

Már ennyiből is kitűnik, hogy a taurin aminosav nemhogy kártékony, de kifejezetten létfontosságú elem testünk egészséges működéséhez. Kutatók megfigyelték, hogy a szervezet alacsony taurin szintje számos negatív élettani hatással bír: károsodik a szívizom, növekedési és recehártya rendellenesség, továbbá inzulinérzékenység alakulhat ki.

A szakemberek feljegyezték azt is, hogy a taurin hiánya hatással van az immunrendszerre, az anyagcserére, a zsírok emésztésére és az idegrendszerrel. Az agy számára üzemanyag adalékként szolgált: serkenti a gondolkodást, javítja a memóriát és a hangulatot. (Épp ezért tartalmaznak taurint az energiaitalok.)

Szerencsére az újabb tudományos vizsgálatok rámutattak, hogy a taurin egészségtelen mivoltával kapcsolatos szóbeszédek teljesen alaptalanok. Sőt, egy kutatás egyenesen a hosszú élettartam és a taurin összefüggését tárta fel. Tudósok az átlagosnál hosszabb életű népek, népcsoportok titkát kutatták.

A vizsgálat során rájöttek arra, hogy a táplálkozásban, a sejtek egészséges fejlődésében és életben maradásában betöltött funkciója miatt a taurin kétségek nélkül az egyik legjelentősebb aminosav az emberi szervezetben.

Vitalitásunk szinte minden aspektusában megkerülhetetlen szerepet játszik, életkorra való tekintet nélkül mindenki számára alapvető fontosságú. Optimálisan a taurin étrendünk alapvető elemévé kell, hogy váljon.

Forrás: blog.lifeextension.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Élelmiszerek

Fel