Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A minnesotai egyetem orvostudományokkal foglakozó kutatói szerint az öregedés lassítható!

Kutatások

A minnesotai egyetem orvostudományokkal foglakozó kutatói szerint az öregedés lassítható!

Az örök élet lehetősége kétségkívül vonzónak tűnik, ám sajnos tény, hogy ehhez még nem találta meg az emberiség a megfelelő módszert. Ennek ellenére a világszerte zajló kutatások azt tűzték ki célként, hogy az öregkort minél tovább ki lehessen tolni és elkerülhetővé váljanak az időskorban jellemző megbetegedések.

A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, ugyanis ami egereknél bevált, az korántsem biztos, hogy emberek esetében is működőképes. Vannak azonban olyan faktorok, melyek az állatokhoz hasonlóan az emberre is jótékony hatást gyakorolnak az életminőséget illetően. Tipikusan ilyen a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, amelyek nem csak a testsúlyt tartják a normál értéken, de el is látják a szervezetet a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Fontos megemlíteni a sejtöregedés folyamatát, amely során a sejtek károsodnak, gyulladásos folyamatok indulnak el a szervezetben. Míg egy fiatal szervezet képes a sejteket megújítani, addig időskorban erre már egyre kevésbé vagyunk képesek.

A Minnesota Egyetem szakemberei szerint a cél tehát nem más lehet, mint a sérült sejtek szintjének csökkentése, vagy lehetőség szerint azok megújítása, az öregedési folyamat megállítása. Amíg azonban sejtszinten nem vagyunk képesek a folyamatot uralni, addig nem marad más, mint az egészséges életmódra való odafigyelés. Ennek alapvető elemét képezi a tiszta étkezés.

Célszerű kerülni minden olyan élelmiszert, melyek mesterséges összetevőket tartalmaznak. A húsfogyasztás mérséklésével nem csak a környezetvédelem érdekében tehetünk, hanem saját egészségünkért és normál testsúlyunkért is. Gondoljuk meg, mit viszünk be a szervezetünkbe, ezzel ugyanis egészségünkért és egészségügyileg kielégítő időskorunkért sokat tehetünk.

Forrás: https://med.umn.edu/news-events/university-minnesota-medical-school-researchers-have-discovered-how-slow-aging

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel