Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A nevetés tényleg fél egészség?

Életmód

A nevetés tényleg fél egészség?

A legtöbb ember azzal a hittel nő fel, hogy minden hasznos dolog eredendően kellemetlen. Unalmas étrend, nyers zöldségek, végeláthatatlan és fárasztó tornagyakorlatok.

Néha már-már úgy tűnik, hogy a hosszú élethez a hosszú szenvedés vezet. Vagy mégsem? Lehet, hogy elegendő lesz egy apró életmódbeli változtatás éveink számának gyarapításához?

Egy tanulmány 9365 férfit és nőt vizsgált vegyesen. A kutatás három fázisban, 2002-ben, 2004-ben és 2006-ban folyt le, és a szubjektív jólétet vizsgálta, beleértve az élet élvezetét is.

Az adatok kiértékelését követően a szakembereknek feltűnt, hogy akik a három felmérésből legalább kettőben azt válaszolták, hogy élvezik az életüket, azok halálozási kockázata 17 százalékkal alacsonyabb volt.

Azon válaszadók körében pedig, akik mind a három évben boldogok voltak, a kockázat a halálra már 24 százalékkal volt alacsonyabb azoknál, akik semelyik évben nem voltak elégedettek az életükkel. Arról már beszámoltunk, hogy aki optimista az tovább élhet, de mi van a nevetéssel vagy a boldogsággal?

Mi is a boldogság?

Az évezredek során számtalan filozófus, pszichológus, biológus és más szakember próbálta már megfejteni ezt a kérdést. Egyesek szerint a boldogság fokmérője az anyagi jólét, mások a fiatalságot és az egészséget tartják a lelki kiegyensúlyozottság kulcsának.

Abban azonban nagyrészt egyetértés van, hogy a boldogság, a nevetés, a kiegyensúlyozott életmód jó hatással van a szervezetünkre, általános vitalitásunkra.

Ezt látszik alátámasztani egy az Egyesült Államokban készült tanulmány is, amely 31 481 férfi és nő halálozási mutatóját vetette össze. A nyomon követés során a statisztikusoknak feltűnt, hogy a magukat elég boldognak vallók csoportjában 6 százalékkal magasabb a halálozási arány, mint azok körében, akik nagyon boldognak minősítették magukat.

De nem csak társadalmi-hangulati felmérések, hanem orvosi-statisztikai adatok is alátámasztják a boldogság éltető erejét. 862 férfi és 877 nő bevonásával készült az a 10 éves után követéses vizsgálat, mely a boldogság szervi hatásait mérte.

A tanulmány arra jutott, hogy a boldog és kiegyensúlyozott emberek körében a szívkoszorúér betegség kialakulása 22 százalékkal alacsonyabb, mint a társadalom elégedetlenebb részénél.

A hosszú és egészséges élet tehát a lelki egyensúlyunk megteremtésével indul el. Egyes orvosok úgy gondolják, hogy hiába bármilyen pirula, orvosi eszköz, a gyógyulás a lelkünkben és a fejünkben kezdődik.

Forrás: blog.lifeextension.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel