Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A PCL Health úgy véli, nagyobb hangsúlyt kellene kapnia az otthoni ápolásnak

Kutatások

A PCL Health úgy véli, nagyobb hangsúlyt kellene kapnia az otthoni ápolásnak

A brit startup azzal a céllal alapult, hogy megreformálja az idős személyek otthoni betegfelügyeletét és kezelését. A vállalat ennek érdekében számos hardver- és szoftvereszközt fejlesztett ki, amelyek nyomon követik a létfontosságú biomarkereket, illetve az adatelemzés és az egészségügyi problémák korai azonosításának érdekében megalkottak egy prediktív digitális platformot is.

Egy 2018-ban készült felmérés szerint az Egyesült Államokban a 65 év felettiek 87 százaléka a jelenlegi lakóhelyén szeretne megöregedni. Ez az adat összecseng azzal a korábbi megállapítással, amely azt sugallja, hogy az idősödő emberek leginkább otthon, családi körben szeretnék eltölteni öregedő éveiket.

Csakhogy az egészségügyi ellátórendszerek egyelőre nincsenek felkészülve az öregedő társadalmak otthonápolási igényeinek kielégítésére, így a kutatások és az új lehetőségek kulcsfontosságú szerepet kapnak a területen. Deepti Atrish, a PCL Healt alapítója és vezérigazgatója szerint az idősek jelenleg vagyonokat költenek olyan gondozó otthonokra, amelyekért nem kapnak megfelelő szintű orvosi ellátást.

A digitális korban személyre szabott fitneszedzővel és számtalan algoritmussal éljük az életünket, még sincs egy olyan platform, amihez csatlakozva képet kapnánk az egészségünkről. Rájöttem, hogy az emberek nem feltétlenül a betegség miatt halnak meg, hanem azért, mert nem kapnak időben segítséget. Ezért mérnünk kell az egészségi mutatókat, és meg kell előznünk a betegségek kialakulását – mondta el az alapító.

Orvos a telefonos applikációban?

Deepti Atrish cége 9 hónap alatt fejlesztette ki azt a mobilalkalmazást és hardvereszközt, amely képes a vérnyomás, a pulzusszám, a légzésszám, a testhőmérséklet, a vércukorszint és az EKG mérésére, azaz minden olyan egészségügyi adat felvételére, amelyet az orvos ellenőriz a rendelőben vagy a kórházban. Az adatokat egy algoritmus egyesíti és elemzi, majd továbbítja a háziorvosnak vagy a kezelést végző szakembernek.

A PCL Healt kezdeményezése nem csupán a családi körben történő betegápolást és idősgondozást teszi lehetővé, de rendkívüli mértékben tehermentesíti a betegellátó rendszereket is. Kétségtelen, hogy a társadalmak gyorsuló öregedése mellett elengedhetetlen az egészségügy megreformálása.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Fel