Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A ráncok ellen nem csak külsőleg érdemes tenni!

Bőrápolás

A ráncok ellen nem csak külsőleg érdemes tenni!

Ha az öregedés témája kerül szóba, akkor sokan azonnal a ráncosodás elleni krémekre és a kozmetikai beavatkozásokra gondolnak. A hialuronsavas ráncfeltöltés és a botox világában a külsőségekre helyezzük a hangsúlyt, pedig az öregedés okai testünk belsejében, sejtjeinkben rejlik. Ennek megfelelően hétköznapjainkban sokat tehetünk annak érdekében, hogy a ráncok minél kevésbé keserítsék meg mindennapjainkat.

Az évek múlása természetesen nem csak a megjelenés miatt érdemel figyelmet, hanem a szervezet általános állapotával összefüggésben is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egészségtelen életmód nagymértékben befolyásolja azt, külsőnkön mennyire hagynak nyomot az évek. Az alkoholfogyasztás a sejtek dehidratálásával idő előtti ráncosodáshoz vezet. A súlyfelesleggel a zsírsejtek nem csak a hormonrendszer működésébe szólnak bele, hanem a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát is növelik. A legfontosabb tehát az, hogy az életmódra kiemelt figyelmet fordítsunk.

A kutatások szerint az öregedés folyamata szoros összefüggésbe hozható a DNS átalakulásával és a máj méregtelenítő munkájával. Míg az előzővel kapcsolatban világszerte folynak a kutatások és a telomerek rövidülésének megakadályozása a cél, addig a máj működésének elősegítéséért a legtöbbet inkább azzal tehetjük, ha figyelünk arra, milyen alapanyagokat viszünk be szervezetünkbe.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az egészséges életmódra ügyelés a hétköznapi szokásokkal indul. Éppen ezért fontos, hogy törekedjünk az életmódváltásra, a tiszta táplálkozásra és a megfelelő testmozgás kiválasztására. Ha ezeket beiktatjuk életünkbe, már sokat tehetünk az egészséges öregedésért, az életminőség időskorban történő fenntartásáért, és a betegségek elkerüléséért.

Forrás: https://news.virginia.edu/content/removing-wrinkles-inside-our-cells-might-reverse-aging

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Bőrápolás

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel