Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A Span mobilapplikációja tanácsokat adna a hosszú élet eléréséhez

Kutatások

A Span mobilapplikációja tanácsokat adna a hosszú élet eléréséhez

A brit Span nevű startup célul tűzte ki egy olyan mobilalkalmazás kifejlesztését, amely támogatná a felhasználók egészségmegőrzését, hosszú távon pedig meghosszabbítaná az életüket. Az applikáció útmutatást nyújtana a kedvező szokások kialakításához, egyben közvetlen hozzáférést adna táplálkozási szakértőknek és egyéb szakembereknek a felhasználók paramétereihez az egészség javítása érdekében.

Annak ellenére, hogy jelenleg számtalan kutatás zajlik a szenolitikumok világában, pillanatnyilag a diéta és a testmozgás párosa az, ami széles körben elérhető, igazolt módszer lehet az egészségmegőrzésben, így az élettartam meghosszabbításában.

Kutatások bizonyították, hogy az időszakos böjttől kezdve a ketogén diétáig a táplálkozás rendkívül fontos szerepet tölt be az élettartam alakulásában sőt, számos krónikus betegség lefolyására is hatást gyakorolhat. Logikus gondolatnak tűnik tehát, hogy a kutatások ötvözzék az étrendet és a technikát.

A telefonunk jobban tudja, mi a jó nekünk

A Span mobiltelefonos applikációjának egyik eleme egy olyan speciális wellness nyomkövetővel rendelkezne, ahol a bejelentkezett felhasználók folyamatosan nyomon követhetnék az egészségük egyes területeit, így például az izomgyarapodást, a mentális erőnlétet, de akár az emésztésüket is. Ezenfelül egy csevegési ablakban élő szakemberekkel is kommunikálhatnának, akik visszajelzésekkel és szakmai tanácsokkal segíthetnék a fejlődést.

A kedvező szokások lépcsőzetesen épülnének fel a használat során: alacsony szénhidráttartalmú étrend, mozgás, relaxáció, hideg-meleg zuhany és ehhez hasonló dolgok – magyarázza Patrick Samy, a Span társalapítója hozzátéve, hogy az adatokat elemezve a szakemberek megfogalmazhatnának olyan pozitív, személyre szabott ajánlásokat is, amelyek a szokások közé épülve a felhasználó fejlődését szolgálnák.

Samy aláhúzta, hogy a kutatások során a kognitív viselkedésterápiás megközelítést alkalmazzák, így pontos képet kaphatnak arról, hogy az egyes felhasználóknál mi az, ami kifejezetten működik. Ugyanakkor a lépcsőzetes módszer rendkívül szigorú magatartást és kontrollt igényel, ezért óhatatlan, hogy a folyamatba táplálkozási szakember is bevonásra kerüljön, de ez semmit sem von le a mobiltelefonos applikáció rugalmasságából.

Forrás: www.longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel