Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A stressz elősegíti az öregedő sejtek felhalmozódását?

Kutatások

A stressz elősegíti az öregedő sejtek felhalmozódását?

Klinikai kísérletek bizonyítják, hogy a stressz kifejezetten káros hatással van a szervezetünkre. Megemeli a vérnyomást, rossz hatással van a szívre és az idegrendszerre, és a legújabb kutatások szerint úgy tűnik, hogy az öregedés biológiai folyamatait is felgyorsítja. Miről van szó?

Dr. Judisi Campisi, a biogerontológia professzora és az Aging Journal szaklap főszerkesztője elmondta, hogy az öregedés szorosan összefügg a stresszel. A stressz során öregedő sejtek alakulnak ki a szervezetben, amik kis számban jótékony hatással bírnak, mert elősegítik a szövetek helyreállítását. Ugyanakkor felhalmozódva már degeneratív, romboló hatást gyakorolnak.

Az öregedő sejtek számos betegség kialakulásáért felelősek

Noha az öregedő sejtek burjánzása az emberi élettartam során fokozatos, életünk közepén felhalmozódásuk jelentősen felgyorsul. A tömegesen jelenlévő öregedő sejtek pedig számos, úgynevezett életkorral összefüggő betegség kialakulásáért felelősek.

Dr. Campisi elmondta, hogy számottevő áttöréseket értek el a kutatók az öregedő sejtek felhalmozódásának megakadályozására, ám óvatosnak kell lennünk. A szenolitikus szerek alkalmazása az öregedésgátlás terén innovatív és előremutató módszernek tűnik – mondta el a professzor, ugyanakkor hozzátette, hogy más módszerrel kell megközelítenünk a problémát, mint például a rákos sejtek esetében.

Amíg a rák kapcsán a cél az összes beteg sejt elpusztítása, addig az öregedő sejteknek csak mintegy 80 százalékát szükséges hatástalanítani. Ez azt is jelenti, hogy a kezelés időtartama, illetve a gyógyszeradagok nagyban meghatározzák majd a terápia eredményességét.

A professzor azt mondta, hogy a cél nem a halál legyőzése, hanem az egészséges élet fenntartása mindaddig, amíg csak lehet.

Forrás: https://www.wrvo.org/post/senolytics-living-healthier-longer-new-class-drugs

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel