Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A szenolitikus kutatások a bőrápolásra is hatással lesznek!

Bőrápolás

A szenolitikus kutatások a bőrápolásra is hatással lesznek!

Nem túlzás kijelenteni, hogy az öregedésgátló kutatások fenekestül forgathatják fel a szépségipar piacát. Az öregedés belső, biológiai folyamatainak megállítása után ugyanis borítékolható, hogy a hangsúly a kor külső jegyeinek eltüntetésére kerül majd.

Az anti-aging piaci jelenléte és értéke az elmúlt években milliárdos üzletté duzzadt. Nem is csoda, hogy megjelentek körülötte az olyan befektetők, mint az Amazont is tulajdonló Jeff Bezos, vagy a Google által alapított Calico. Ennek tükrében épp az öregedéshez – egészen pontosan annak visszaszorításához – ezer szállal kötődő szépségipar ne szeretné kivenni a részét belőle?

A kutatási eredmények a bőrápolást is befolyásolhatják

A kutatók a világ laboratóriumaiban jelen pillanatban is azon dolgoznak, hogy átprogramozással, egyes gének kiütésével egy korábbi, fiatalabb szakaszba kényszerítsék a sejtjeinket. Elért eredményeik pedig nem csupán a szív-, ér-, ideg- és izomsejtekre, de előbb-utóbb a bőrsejtekre is kihatással lesznek.

Mindez azt jelenti: eljöhet az az idő, amikor búcsút inthetünk a ráncoknak, szarkalábaknak, hibáknak, foltoknak, és rugalmas, feszes bőrünk életünk végéig elkísérhet minket. Talán mindehhez elég lesz néhány terápiás kezelés vagy egy levél gyógyszer beszedése.

Az óvatos optimizmusra minden okunk megvan az öregedésgátló kutatások kapcsán, ám sok még a feladat a cél elérése érdekében. Nagyon kevés olyan tőzsdén jegyzet vállalatok találunk, amely valóban tudományos háttérrel rendelkezik. A terep egyelőre túl új, és nem jött még el az a bizonyos vízválasztó pillanat – magyarázza Sebastian Aguiar Brunemeier, a Cyclone Therapeutics alapítója.

Ismert, hogy a közelmúltban a Unity Biotechnology cég egyik szenolitikus gyógyszere megbukott a klinikai tesztelések második fázisában. Az eset jól példázza, hogy az öregedésgátló hatóanyagok és kezelések kutatása jó irányba halad, de rengeteg a buktatója.

A negatív híreket mindig nehéz feldolgozni, főleg a fiatal területnek számító szenolitikumok terén – mondta el Tim Cash, a Senolytx munkatársa. – Sokat kell tanulnunk a tapasztalatokból, és az időnkénti visszaesésekkel számolnunk kell. Kétségtelen azonban, hogy az öregedésgátlás területén elért tudományos vívmányok a szépségiparba, így a bőrápolás berkeibe is be fognak gyűrűzni.

Forrás: labiotech.eu

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Bőrápolás

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel