Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A Szilícium-völgy dönti a pénzt a szenolitikus és anti-aging gyógyszerek kutatásába

Gyógyszerek

A Szilícium-völgy dönti a pénzt a szenolitikus és anti-aging gyógyszerek kutatásába

Egyre több befektető lát kihagyhatatlan lehetőséget az öregedésgátló gyógyszerek piacában. Ezt bizonyítja az a közelmúltban napvilágot látott hír is, amely szerint a Rubedo Life Science kutató-fejlesztő vállalat 12 millió dolláros finanszírozási keretet kapott egy az öregedés folyamatait célzó szenolitikus gyógyszer fejlesztésére.

Az öregedéssel járó egészségügyi hanyatlások és megbetegedések – így a diabétesz, a szív- és érrendszeri rendellenességek, a demencia vagy a rák – felmérhetetlen terhet rónak az egészségügyi ellátórendszerekre, nem mellékesen pedig negatívan befolyásolják a várható élettartamot és az általános vitalitást.

Az öregedés minden ízében történő legyőzése lehetővé tenné a betegségek nélküli hosszú életet, de a gyógyszerfejlesztés lassú és aprólékos folyamat, a siker pedig egyáltalán nem garantált. Ezek tükrében a Rubedo Life Science vállalt céljának elérése várhatóan nem lesz zökkenőmentes.

Arccal a légúti megbetegedések felé

A Rubedo kutatói a finanszírozási keretet elsősorban olyan, orvosilag nehezen kezelhető vagy ismeretlen eredetű légúti megbetegedések terápiás fejlesztésére kívánják felhasználni, mint például az idiopátiás tüdőfibrózis (IPF) vagy a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD).

A Rubedo azt tervezi, hogy a légúti megbetegedéseket vizsgáló kutatásaikat új gyógyszerekre és vegyületekre rámutató tanulmányok formájában széles körben elérhetővé teszik 2021 folyamán. A vállalat reményei szerint elősegíthetnek olyan preklinikai fázisban lévő kutatásokat is, amelyek az onkológiai, az agyi, a vázizomzati és más, életkorral összefüggő betegséget céloznak meg.

Lenyűgözött bennünket a tudás, a kivételes csapat, illetve az innováció, amit a Rubedo Life-nál tapasztaltunk – mondta el Laura Deming, a Longevity Fund befektetési alap ügyvezető partnere, hozzátéve, hogy küldetésük olyan színvonalas vállalkozásokba fektetni, amelyek terápiás lehetőségek fejlesztését kínálják az életkorral összefüggő betegségekkel szemben.

Deming hangsúlyozta továbbá, hogy hihetetlen izgalom fogta el, amikor bepillantást nyert a Rubedo jövőbeli kezeléseinek fejlesztéseibe, amelyek az öregedés alapvető mechanizmusait célozzák meg a Longevity Fund befektetési alap támogatásán keresztül.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel