Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A természetes anti-aging anyagoknak köszönhetően lassítható az öregedés folyamata

Gyógyszerek

A természetes anti-aging anyagoknak köszönhetően lassítható az öregedés folyamata

A Minnesota Egyetem és a Mayo Klinika kutatói napjainkban azt vizsgálják, hogy a számos gyümölcsben megtalálható flavonoid milyen potenciális hatásokat gyakorol az öregedés lassítása terén. Egy fisetin nevű anyagról a tudósok már régen sejtették, hogy csökkentheti a sejtöregedés folyamatát, amelyet egy nemrégiben megjelent tanulmányban alá is támasztottak, tudniillik beigazolódott, hogy a fisetin, az egereken végzett kísérletek során, növelte az egerek élettartamát és lassította öregedésüket.

Szinte minden korban voltak olyan tudósok, akiket speciálisan az öregedésgátlás mechanizmusa hozott lázba, ez nem egy újkeletű érdeklődés tudóskörben, viszont úgy fest, hogy napjainkban mégiscsak jelentős előrelépésekről számolhatnak be a kutatók. Az öregedés során tulajdonképpen a sérült sejtek felhalmozódása zajlik le (a sejtek maguk is el kezdenek öregedni), amely torlódásoknak betudhatóan szövetkárosodás, gyulladás keletkezhet a szervezetben.

A fiatal és egészséges immunrendszer könnyűszerrel fel tudja venni a harcot az öreg sejtek felhalmozódása ellen, a káros sejtek kiiktatásával, azonban ez a védelem a kor előrehaladtával egyre veszít hatékonyságából.

A kutatók szerint talán ez a védekezés pótolhatóvá válhat a fisetinnel, amelynek segítségével csökkenthető a sejtöregedési folyamat, elpusztíthatóvá válhatnak a kárt okozó idős sejtek, amelyekkel szemben már az immunrendszer nem igazán nyújt védelmet.

Laura Niedernhofer elmondta a Newsweeknek, hogy olyan készítményeket szeretnének napvilágra hozni, amelyekkel szelektív módon elpusztíthatják a káros hatású öregedő sejteket (vagy legalább lassíthatják a folyamatot).

Ennek megvalósításában kimagasló szerepet játszhat a fisetin nevű természetes anyag. A kutatók öreg egereken végzett kísérletei kimutatták, hogy a fiseting anti-aging potenciálja működőképes. A tesztelés során kiderült, hogy a fisetin nem „csupán” arra volt képes, hogy csökkentette az egerek káros sejtjeit, hanem meg is hosszabbította ezeknek az egereknek a normális várható élettartamát (10% fölé emelte azt).

Forrás: https://www.earth.com/news/fruit-product-slow-aging/

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel