Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A test mesterséges sejtjeivel blokkolható az öregedés?

Gyógyszerek

A test mesterséges sejtjeivel blokkolható az öregedés?

Titkon álmodoztál arról, hogy a születésnapi tortádon egyszer majd a „150 éves” gyertyákat fújod el, miközben a körülötted állók a „további hosszú boldog, egészségben gazdag élet” kívánságait szórják rád? Te pedig ezt hallgatva arra gondolsz, hogy: „miért is ne, hiszen a mai anti-aging/öregedésgátló kutatásoknak köszönhetően már ez sem a tündérálmok ládikájába sorolható vágy csupán, hanem megvalósítható tudományos tény…”

Nem is hangzik olyan rosszul, igaz?

Nos, Dr. Michael West és kutatócsapata már húsz évvel ezelőtt nagy áttörést ért el az öregedésgátlás-kutatás terén, amikor a Geron nevű vállalkozás keretében sikerült a tudósoknak elkülöníteni a halhatatlanságot biztosító sejtekben található gén aktív komponensét, a telomerázt.

Dr. West és tudósai 1998-ban a Science folyóirat hasábjain jelentették meg előrelépéseiket, amelyben arról számoltak be, hogy sikerült a Dr. Leonard Hayflick által adományozott néhány bőrsejtet – laboratóriumi körülmények között – halhatatlanná tenniük.

Sokakban erős igényként fogalmazódik meg, hogy a potenciális matuzsálemi kort (Matuzsálem Mózes könyve szerint 969 évig élt) egészségesen élje meg, amit a kutatók sem hagytak figyelmen kívül. Az elmúlt húsz év során létrejött egy új terület: a healthspan – az emberi egészségnövelés tudománya – amelynek keretében az emberek az öregedéssel „karöltve” járó betegségek kiiktatása nélkül élhetnek. Erre a koncepcióra nézve már jelentős mennyiségű preklinikai és klinikai kutatás van folyamatban (amelyet nem mellesleg a világ egyik legnagyobb cége nagy összegekkel támogat).

Dr. West, az AgeX Therapeutics vezérigazgatója elmondta, hogy ebben a biotechnológiai vállalkozásban főként arra összpontosítanak, hogy korszerű terápiákat fejlesszenek ki, amelyek segítségével az öregedést, valamint az ezzel együtt járó degeneratív betegségeket ún. pluripotens őssejtek felhasználásával kezeljék.

Ezek az őssejttípusok az emberiség történelmében először nyitnak utat a sejtfiatalításhoz és a fiatal szövet gyártásához. Ezek a sejtek tulajdonképpen a test mesterséges sejtjeiként is számontarthatók, amelyekkel bármilyen potenciális sejt vagy szövet létrehozható.

Forrás: https://leapsmag.com/the-top-8-things-to-know-about-anti-aging-research-right-now/

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel