Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A tudomány mai állása szerint élhetünk tovább és fiatalosabban?

Gyógyszerek

A tudomány mai állása szerint élhetünk tovább és fiatalosabban?

Az öregedést természetes folyamatnak látjuk, ám ahogyan saját magunk is belelépünk abba a korba, már kevésbé tudunk elfogadóak lenni. Míg fiatalok vagyunk, úgy hisszük, miénk a világ, és nem érhet semmi baj bennünket. Az évek múlásával azonban megtapasztaljuk, hogy bizony nagyon is halandóak vagyunk, és az öregedés előbb vagy utóbb el fog érni minket is.

Nem véletlen, hogy a biológusok, génkutatással foglalkozó szakemberek rendszeresen tevékenykednek olyan kutatásokban, amelyek a fiatalosság megőrzését célozzák. Hiba lenne azt állítani, hogy cél az örök élet megvalósítása, hiszen jelenleg is számos olyan betegség létezik, melyekkel még mindig nem tudjuk felvenni a küzdelmet. Egyelőre tehát nem más kerül a fókuszba, mint az, hogy miként lenne megvalósítható egy hosszú életút, amit egészségben élhetnének meg az idősek. A baj ugyanis nem más, mint az, hogy az öregkorral sajnos együtt járnak a különféle krónikus megbetegedések is.

De mégis milyen okra vezethetőek ezek vissza? Hát persze, hogy az életmód kiemelt szerepet játszik abban, milyen betegségekkel találkozhatunk életünk során, és azok mennyire rontják életminőségünket öregkorunkban. Az elhízás komoly problémát jelent, és számos egészségügyi kockázatot maga után vonhat. Fontos, hogy a szenvedélybetegségek ne képezzék életünk részét.

Ezekben sajnos hazánk a nem túlságosan vonzó vezető helyek egyikét foglalja el mind alkohol, mind dohányzás tekintetében. Egyfajta egészségtudatos gondolkodás és az élet tisztelet lenne szükségesek ahhoz, hogy másként álljunk saját egészségünkhöz és mindennapjainkhoz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a változást kicsiben érdemes elkezdeni, hiszen napról-napra sikerülhet csak változtatni korábbi rossz, egészségkárosító szokásainkon.

Forrás: https://www.newyorker.com/magazine/2019/05/20/can-we-live-longer-but-stay-younger

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel