Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A tudósok arra próbálnak rájönni, hogy valóban visszafordítható-e az öregedés folyamata?

Genetika

A tudósok arra próbálnak rájönni, hogy valóban visszafordítható-e az öregedés folyamata?

A fiatalság forrása mindig is egyfajta misztérium volt az emberek számára. A betegség, az egészségügyi problémák teljesen képesek tönkretenni az életminőséget, és az évek múlásával sajnos csak egyre szaporodnak ezek a gondok. A cél tehát nem más lenne a kutatók számára sem, mint olyan megoldást találni, ami lehetővé teszi a hosszú, egészségben megélt életet.

A génkutatások szerint a titok abban rejlik, hogy a károsodott, öreg sejteket el kell távolítani a szervezetből. A DNS károsodása az évek múlásával természetes folyamat, ám a kutatások alapján ez is megállítható lenne, ha sikerülne kivonni az emberi szervezet esetében az ezt irányító fehérjét a folyamatból. Ugyan egerek esetében már sikerült biztató eredményeket elérni, de mivel túl rövid az élettartamuk, így nem összehasonlíthatóak az elértek azzal, ahogyan az embereknél működne a folyamat. A humán kutatások azonban még távolinak mondhatóak, ráadásul igen költséges is mindez.

Visszafordítható vagy sem az öregedés folyamata?

Arra a kérdésre tehát, hogy visszafordítható-e az öregedés folyamata, egyelőre azt mondhatjuk, hogy életmódunkkal tehetünk a legtöbbet a hosszú, egészségben megélt évekért. A bevitt táplálék minőségén sok múlik. Nem véletlen hangsúlyozzák szakemberek, orvosok, dietetikusok is azt, hogy a normál testsúly és a jó közérzet a konyhában kezdődik. Természetesen fontos az aktív testmozgás is, aminek jótékony hatásait a testsúlyon is megérezhetjük.

A psziché kérdése mellett sem mehetünk el, hiszen test és lélek komplex egészként működik. Ha valamilyen lelki gonddal küzdünk, az előbb vagy utóbb testi megbetegedésekben is megmutatkozik. Szánjunk tehát elegendő időt arra, hogy saját egészségünkkel foglalkozunk akár csak olyan szinten is, hogy mi kerül a tányérra a mindennapokban. Az öregedés visszafordítására egyelőre nincs mód, de a hosszú időn keresztül tartó egészségért életmódunkkal tehetünk a legtöbbet.

Forrás: https://www.smh.com.au/lifestyle/health-and-wellness/do-anti-ageing-supplements-live-up-to-the-hype-20190121-p50sqx.html

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Genetika

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel