Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A tudósok felfedezték, hogy a Kurkumin egy természetes öregedésgátló

Élelmiszerek

A tudósok felfedezték, hogy a Kurkumin egy természetes öregedésgátló

Szakértőknek laboratóriumi kísérletek alkalmával sikerült minden kétséget kizáróan igazolniuk, hogy a szenolitikus vegyületek megállítják az öregedő sejtek burjánzását. Miért fontos ez? Mert az öregedés egyik fő oka az ezen sejtek felhalmozódása, mely végső soron a még épp, fiatal társaikat pusztítják el.

A szenolitikus szerek terén tehát forradalmi előrelépést értek el a kutatók, azonban rengeteg munka van még hátra addig a pontig, míg egy gyógyszergyártó a piacra tudja dobni az élet meghosszabbítását támogató pirulát.

Az állatkísérletek reményt keltők, azonban még hátra vannak a humán tesztek, a kontrollvizsgálatok, az engedélyeztetések, illetve egy sor adminisztratív teendő. Mindez azt jelenti, hogy az öregedésgátló gyógyszer forgalomba hozataláig még hosszú évek telhetnek el.

Megindult a kutatás az alternatív szerek terén

Épp a végeláthatatlan folyamatok miatt egy csapat kutató úgy döntött, hogy természetes, bárki számára elérhető alternatívát keres az öregedés elleni harc terén. Egyrészt a természetes vegyületekkel történő laboratóriumi munka sokkal olcsóbb, másrészt – mivel már forgalomban vannak, azaz a kereskedelemben kaphatók – így kikerülhetők, lerövidíthetők az engedélyezési folyamatok is.

A szakemberek jelenleg a kurkuma fűszerben megtalálható kurkumin nevű anyagot tesztelik laboratóriumi egereken. (A kurkumin az a sárgásvörös kristályos anyag, mely a fűszer jellegzetes színét adja.) Az eddigi teszteredmények bíztatók: úgy tűnik, hogy a kurkumin hatékonyan veszi fel a harcot az öregedő sejtekkel szemben.

Tesztek és kontrollvizsgálatok sora várja még a kutatókat, de ha bizonyításra kerül, hogy a kurkumin valóban hatásos, akkor ez lehet az első, a tudomány által igazolt bárki számára elérhető szer az élete meghosszabbítására.

Forrás: https://www.fightaging.org/archives/2019/02/curcumin-analogs-and-expectations-about-natural-senolytics/

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Élelmiszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel