Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A tudósok szenoterápiás kutatásokkal közelednek az öregedés visszafordítása felé!

Kutatások

A tudósok szenoterápiás kutatásokkal közelednek az öregedés visszafordítása felé!

A nagy emberi kérdések között az egyik legrégebbi és a legtöbbeket foglalkoztató téma az élet és halál volt – és mindez a mai napig erőteljesen jelen van, sokakat foglalkoztatva.

Sokszor a tudományos fantasztikum területére száműzzük a halhatatlanság topikot, azonban mivel a kutatások is egy ideje górcső alá helyezték ezt a mindannyiunk számára kulcsfontosságú kérdést, már nem bizonyul ködszurkálásnak a probléma tüzetes kivizsgálása.

Vajon a szenolitikumok, vagyis az öregedésgátló gyógyszerekkel esélyünk nyílik arra, hogy megállítsuk vagy visszafordítsuk az öregedés biológiai folyamatát?

Amennyiben figyelembe vesszük az elmúlt századok rövidre szabott átlagéletkorát és mindezt összevetjük a korunkra jellemző életminőséggel és élethosszal, egyértelműen kijelenthetjük, hogy az élettartam az elmúlt másfél évszázadban folyamatos növekedést mutatott – mindezt több tényező is befolyásolja a gazdaságtól a technológián át az egészségügyig.

Az öregedésgátlás lehetőségei

A fejlettebb országok túlnyomó részében az emberek jóval hosszabb ideig élnek, mint elődeik – hogy mindezt számadatokkal is alátámasszuk: az Egyesült Királyságban a 65 éven felüli egyének száma közel 9 millióval megnőtt az elmúlt fél évszázad során.

A modern orvostudományi kutatások azonban, úgy fest, új szintre emelték az öregedésgátlás lehetőségeit azáltal, hogy az öregedés folyamatának sejtszintű megközelítésével kezdtek el foglalkozni. Jelen pillanatban még nem látható tisztán az, hogy mikor kerülnek mindenki által elérhetővé a szenolitikumok.

Az idős népesség néha jelentős egészségügyi, gazdasági és szociális kihívások elé állítja az országokat, ezért a kutatások egy része arra tesz törekvéseket, hogy az időskori betegségeket – szív- és érrendszeri megbetegedés, Alzheimer-kór, rák, neurodegeneratív betegségek –  visszafordítsák, hogy ezáltal az emberek amellett, hogy betegségek nélkül tovább élhetnek, minimális egészségügyi ellátást igényelnek.

A kutatások további kiemelt célja az, hogy az élettartam meghosszabbításával karöltve az emberek egészséges, időskori betegségek által nem terhelt időskornak örvendhessenek. A korai szakaszban lévő szenoterápiás kutatások reményteljes utakat nyitnak az öregedésgátlás terén, melynek keretében sejtszintű megközelítést alkalmaznak. A tudósok afelé tesznek törekvéseket, hogy terápiás úton lassítsák az öregedést, és az ezzel összefüggő időskori betegségeket kiküszöböljék.

Forrás: epmmagazine.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel