Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A tudósok új kapukat nyitottak meg az öregedésgátló gyógyszerek terén

Gyógyszerek

A tudósok új kapukat nyitottak meg az öregedésgátló gyógyszerek terén

Mindannyian tudatában vagyunk azzal a ténnyel, hogy az öregedés, majd az ezt követően bekövetkező halál az élet természetes és elkerülhetetlen velejárója. Gyógyszerek szedésével, egészséges életmóddal, sporttal törekszünk arra, hogy hosszú életünk legyen.

Az életkor előrehaladtával a tükör másmilyen arcot tár elénk: őszülő haj, ráncosodó és megereszkedett bőr; nem beszélve az agyműködés csökkenéséről, a romló hallásról és látásól, a csontok gyengüléséről.

De vajon miért történik mindez?

Miért nem hajlandók a szövetek vállalni az örök regeneráció „misszióját” értünk? Amennyiben sűrűn foglalkoztat bennünket ez a kérdés, íme néhány válasz minderre:

  • idővel a sejtjeink elveszítik osztódási képességüket (a kromoszómák végén elhelyezkedő telomerek megrövidülnek)
  • immunrendszerünk veszít korábbi élénkségéből
  • a DNS-metilációs funkc lelassul
  • a káros környezeti hatások gyorsítják az öregedést
  • 20 éves korunk után a bőrünk minden évben 1%kal kevesebb kollagént termel (bőrráncosodás a következmény) stb.

A gyógyszerek, szérumok, kozmetikumok mellett érdemes figyelmet fordítanunk sejtjeink egészségére is, melynek során a tudósok által elért eredmények is segítségünkre lehetnek. Ilyen példaképpen a Dr. Leo Guarente, az MIT öregedéskutatója által vezetett Elysium Health nevű tudóscsoportosulás is – akik kutatásuk fókuszába az egészséget és az öregedésgátlást helyezték.

Az elszánt kutatócsoport küldetéseként jelöli meg az emberi genom feltérképezését, valamint a sejtszintű anyagcsere tüzetesebb megértését, melyek feltérképezéséről úgy gondolják, hogy új távlatokat nyithatnak meg a proaktív egészségügyi megoldások terén.

Az Elysium egyik alapvető felfedezése a NAD (nikotadin-adenin-dinukleotid) nevű molekula kettős szerepét tárja fel, mely egyrészt: az anyagcserében játszik kulcsszerepet (a tápanyagok sejtenergiává való átalakításával), másrészt pedig: segítő molekula szerepet vállal a sirtuinoknak nevezett speciális fehérjék munkájában (mely kardinális szerepet játszik az általános egészségben.)

A NAD-szint idővel csökken, azonban a tudósok által kifejlesztett gyógyszerek segítségével növelhető a NAD. A jelenleg kifejlesztett Basis készítmény által jelentős előrelépésekre tehetünk szert az öregedésgátlásban.

Forrás: futurism.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel