Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A vitaminok is segíthetnek az öregedés késleltetésében?

Gyógyszerek

A vitaminok is segíthetnek az öregedés késleltetésében?

Az egészséges táplálkozás kérdése napról-napra szembejön velünk. Ma már minden korábbinál szélesebb étrend-kiegészítő választékkal találkozhatunk, és a szuperélelmiszerek is jelentős hangsúlyt kapnak. Ennek ellenére sajnos tény, hogy sokan nem figyelnek arra a megfelelő mikrotápanyag bevitelre. Pedig a vitaminokkal és ásványi anyagokkal nem csak közérzetünket javíthatjuk, hanem az öregedés folyamatának lassításáért is tehetünk.

Mindennapjainkban egy sornyi olyan tényező van, melyek megakadályozzák a szervezet megfelelő mennyiségű vitaminnal való ellátását. Az üzletek polcain sorakozó alapanyagok gyakran nem tartalmaznak elegendő vitamint.

A környezetszennyezés, a stressz is hatással vannak általános állapotunkra. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az antioxidánsok szerepét, hiszen az ilyeneket tartalmazó alapanyagok gondoskodnak a szabad gyökök elleni védekezésről, vagyis az öregedési folyamatok lassításáról.

A szelén például megakadályozhatja a bőrrák kialakulását. Segít a szövetek rugalmasságának megőrzésében és az UV-károsodás ellen is védelmet biztosít. Az ásványi anyag a teljes kiőrlésű gabonafélékben, a fokhagymában, a tojásban és a tenger gyümölcseiben található meg nagy mennyiségben. Hasonlóképpen hasznos az E-vitamin, amit sok szakértő az egyik legfontosabb antioxidánsként nevez meg. Védelmet biztosít a sejtmembránok számára, és ha természetes forrásból szeretnénk bevinni, akkor érdemes zabot, diót és tejtermékeket fogyasztani.

S ha már antioxidánsokról esett szó, akkor természetesen nem mehetünk el a C-vitamin mellett. Nem csak erősíti az immunrendszert, de segítségével a dohányzás káros hatásai is részben ellensúlyozhatóak. A benne megtalálható antioxidánsok nélkülözhetetlenek a szervezet számára.

Érdemes természetes alapanyagokból bevinni, így a citrusfélék és a friss zöldségek remek választásnak bizonyulnak. A vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz persze étrend-kiegészítő formájában is hozzájuthatunk, ám ez soha nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott, tiszta táplálkozást.

Forrás: https://www.webmd.com/beauty/features/myth-vs-reality-on-anti-aging-vitamins#1

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel