Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

A vitexin 7 utolérhetetlen egészségügyi hatása

Élelmiszerek

A vitexin 7 utolérhetetlen egészségügyi hatása

A vitexin egy olyan flavon glükozid vegyület, amely a görögszénától át a galagonyán keresztül a bambuszig rengeteg növényben megtalálható.

Az elmúlt évtizedekben számos olyan tanulmány készült, ami a vitexin egészségügyi előnyeit vizsgálja, ám az átfogó kutatások csak a közelmúltban kezdődtek meg a hatóanyaggal kapcsolatban.

Bár a vizsgálatok jelen pillanatban is folynak, annyi már most igazoltnak tűnik, hogy a vitexin bővelkedik antioxidánsokban, véd a fertőzések ellen, csökkenti a gyulladást, és gátolja a rákos sejtek kialakulását, és öregedésgátló hatásai is vannak.

1. Antioxidánsok

Kutatók kimutatták, hogy a vitexin és rokonvegyülete, az izovitexin erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A vizsgálatok rámutattak, hogy az ultraibolya B sugárzásnak kitett szabadgyökök eltávolításában hatásosan működik közre mindkét vegyület. Ez azt jelenti, hogy a vitexin segít megelőzni a napsugárzás okozta bőrkárosodást.

2. Vírus és bakteriális fertőzés elleni védelem

Néhány kutatás a vitexin antivirális, illetve antibakteriális hatását vizsgálta. Kiderült, hogy a hatóanyag véd az influenza, a rotavírus, illetve a gyomorfekély elsődleges okának számító helicobacter pylori ellen.

3. Gyulladások

Egérkísérletek során sikerült kimutatniuk a szakembereknek, hogy a vitexin nem kizárólag a gyulladás csökkentésében, de az azzal járó fájdalom gátlásában is hathatós segítséget nyújt.

4. Rákellenes hatás

Szintén egérkísérletek alkalmával fedezték fel, hogy a vitexin gátolja a rákos sejtek kialakulását, illetve burjánzását azáltal, hogy csökkenti azok életképességét.

5. Cukorbetegség

Szakemberek feljegyezték, hogy a mind a vitexin, mind az izovitexin védekező hatással bír a 2. típusú cukorbetegség ellen. A vegyületek szignifikánsan csökkentik az apoptózist és a proinflammatorikus citokinek szintjét a hasnyálmirigy béta-sejtekben.

6. Szív és vérnyomás

ACE-gátló, béta-blokkoló, értágító hatása miatt a kutatók úgy gondolják, hogy a vitexin hatásos lehet a magas vérnyomásra, illetve a szív megfelelő, ritmusos működésére. Laboratóriumi kísérlet során a tudósok megfigyelték, hogy vitexin fokozza a szívkoszorúér véráramát.

7. Öregedés

A normál sejtszerkezet fenntartásával, illetve az agyi idegsejtek védelmével a vitexin hozzájárul a szervezet normál működéséhez, ezáltal az öregedés lassításához.

Forrás: blog.lifeextension.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Élelmiszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel