Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Aggasztó jelekre hívja fel a figyelmet az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatala az öregedés kapcsán

Életmód

Aggasztó jelekre hívja fel a figyelmet az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatala az öregedés kapcsán

Az amerikai Népszámlálási Hivatal (United States Census Bureau) az elöregedő társadalmakban rejlő veszélyekre mutat rá. Az online elérhető, interaktív vizualizációs eszköz felületén az érdeklődők a lakosság elöregedéséről térképek, infografikák és magyarázó szövegek segítségével tájékozódhat. Miért van szükség minderre?

Az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatala által a közelmúltban publikált történettérkép célja nem más, mint hogy adatokat szolgáltasson a minket körülvevő, elöregedő világról. Kétségtelen, hogy rengeteg információnk van a népesség elöregedésének jövőbeli sebességéről, számos kérdés ugyanakkor még mindig tisztázatlan ez ügyben a kutatók előtt.

Az emberi életmód, a születések alakulása, a szociális és egészségügyi ellátórendszerek túlterheltsége, a járványoknak és betegségeknek való kitettség mind-mind olyan címszavak, amelyekre a kormányoknak és döntéshozóknak jelenleg nincs konkrét, minden részletre kiterjedő válaszuk.

Szűkülő erőforrások egy végletekig kimerített bolygón

A lokális problémák mellett napjainkra a globális kihívásokra is megoldást kellene találnia az emberiségnek. A helyi nehézségeket ugyanis tovább fokozzák a világ szinten apadó, művelés alá vonható földterületek, az erőforrások kimerülése, az élelmiszerhiány, a klímaváltozás vagy a szaporodó erdőtüzek és szélsőséges időjárási jelenségek.

A jövő emberiségének, gyermekeinknek és unokáinknak ezekkel a kihívásokkal szükséges szembenézniük úgy, hogy közben egy aggasztó jelenséggel, az elöregedő társadalmak problematikájával is meg kell küzdeniük.

Az USA Népszámlálási Hivatala a társadalom, a népesség elöregedésének átfogóbb megismerésén keresztül kíván segíteni a jövőbeli trendek előrejelzésében és megismerésében. Szakértőik szerint az online történettérkép hatásosan hívja fel a figyelmet a körülöttünk zajló baljóslatú eseménysorozatokra, és az emberi jövő biztosítása érdekében cselekedésre is sarkall.

A Story Map – An Aging World: 2020 című kezdeményezés talán nem oldja meg egy csapásra a Föld összes problémáját, de a projekt jól mutatja, hogy már felsőbb intézményi szinteken is érzékelik az elöregedő társadalmakban és a nem megfelelően vezetett emberi életmódban rejlő potenciális veszélyforrásokat.

Forrás: nia.nih.gov

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel