Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Állami szinteken is egyre komolyabban veszik az anti-aging kutatásokat!

Kutatások

Állami szinteken is egyre komolyabban veszik az anti-aging kutatásokat!

Úgy tűnik, hogy a szilícium-völgyi milliárdosok után egyre több ország kormánya is úgy gondolja, hogy az öregedésgátlás tudományágába invesztált tőke megtérülhet. Ezt mi sem bizonyítja fényesebben, mint az az 5 millió dolláros támogatás, ami a San Diegó-i Kutatóintézetnek került megítélésre az emberi sejtek öregedésének tanulmányozása kapcsán.

Hálásak vagyunk, hogy alkalmunk nyílt megalapítani a San Diego Nathan Központot, amely lehetővé teszi munkatársaink számára az új modellek felállítását az öregedéssel kapcsolatos hálózatok és útvonalak tanulmányozásához – mondta el egy sajtótájékoztató keretében Rusty Gage, a Salk elnöke.

Az intézet vezetője hozzátette: remélik, hogy sikerül megtalálniuk az öregedés kulcsfontosságú mozgatórugóit, és új módszerekre bukkannak az emberiség egészségben töltött évszámainak növelésére.

Megpróbálják egészen pontosan meghatározni az öregedést

A humán betegségek legjelentősebb kockázati tényezője maga az öregedés. A környezeti expozíciótól, a lokális elhelyezkedéstől, a belső tulajdonságtól függően az emberi sejtek és szövetek eltérő sebességgel öregednek.

Habár ez az eltérő sebességű idősödés kulcsmomentum lehet az öregedés megértésében, a tudósok egyelőre képtelenek rájönni a háttérben meghúzódó okokra. Ezek nélkül pedig nehéz kiküszöbölni az életkorral összefüggő betegségek kockázatát.

Az emberi öregedés heterogenitásának (változékonyságának) megértésére fordított maximális figyelmünk reményeink szerint meg fog térülni, és végeredményként személyre szabottabb beavatkozásokat indíthatunk meg az életkorral összefüggő betegségek késleltetése, valamint az egészségi állapot javítása érdekében – erősítették meg a szakemberek a sajtótájékoztatón.

Az eseményen megjelenő intézeti képviselők kiemelték, hogy a forrás elegendő lesz egy olyan kutatás-fejlesztési központ létrehozására is, amely az új tudósok támogatását célozza meg az öregedés biológiájának területi választásában.

Ezen a központon keresztül kísérleti kutatási támogatásokat, workshopokat és személyes mentori programokat biztosítanak a jövőben a fiatal kutatók számára. A szakemberek nem titkolt célja az öregedésgátlással foglalkozó kutatók következő generációjának magas szintű képzése és mentorálása.

Forrás: lifeextension.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel