Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Anti-aging élelmiszerek – az öregedésgátlás finom és természetes „fegyverei”

Élelmiszerek

Anti-aging élelmiszerek – az öregedésgátlás finom és természetes „fegyverei”

Egyre többen kezdenek el egy merőben új életmódot, melyhez az első lépés a szemléletváltás, és rögtön ezt követően életbe lép az egészséges étrend bevezetésének lépése, melytől elválaszthatatlanok a megfelelő élelmiszerek.

Amennyiben szétnézünk világunkban, azt tapasztalhatjuk, hogy a negyedik, vagy éppen a hatodik ikszet is elhagyott emberek el kezdenek egészségesebben élni, jógáznak, kocognak, sokat sétálnak a természetben és mindemellett rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek a táplálkozásra… tehát, valóban soha nem késő valami jobba kezdeni.

Alább olyan élelmiszereket igyekszünk bemutatni, melyek méltán sorolhatók az öregedésgátló ételek közé, és nagy segítségünkre lehetnek abban, hogy a sokadik életmérföldkő elhagyása után is ragyogóan érezhessük magunkat a bőrünkben.

De milyen is egy ideális anti-aging étrend? Szükséges, hogy antioxidánsokban, vitaminokban, egészséges zsírokban, vízben és a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokban gazdag legyen.

Számos kutatás megerősítette azt a korábbi felvetést, mely szerint a gyümölcsökben és zöldségekben bővelkedő étrend a lehető legtermészetesebb és legegészségesebb módszere annak, hogy megszabadítsuk bőrünket a ráncoktól, avagy késleltessük megjelenésüket testünk felszínén.

A következő öregedésgátló élelmiszerek belülről táplálják a testünket, melynek eredménye az egészséges ragyogás.

Piros kaliforniai paprika

Ez a színében és ízében is pompás növény, mely egyébként a burgonyafélék családjához tartozik, értékes antioxidánsokkal rendelkezik, amelyek elengedhetetlenek az öregedésgátlás terén. Mindemellett magas C-vitamin tartalma is van – erről a vitaminról tudjuk, hogy kulcsszerepet játszik a kollagéntermelésben.

A kaliforniai paprikában található erős antioxidánsok, a karotinoidok, olyan növényi pigmentek, melyeknek a legkülönfélébb zöldségek és gyümölcsök köszönhetik ellenállhatatlan színüket. A karotinoidok amellett, hogy csodásra festik a növényeket gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is bírnak.

Felhasználási tipp: a kaliforniai paprikát használhatjuk levesekbe, mártásokba, hummusba, nyers salátákhoz, és párolt vegyes zöldségekhez egyaránt.

Áfonya

Az A- és C-vitaminban gazdag természetes csemege egy antocianin névvel ellátott antioxidánst is tartalmaz – ez utóbbi rendkívül fontos  szerepe tölt be a test fiatalon tartása érdekében, valamint ennek köszönhetjük az áfonya jellegzetes mélykék színét is.

Ezek az antioxidánsok segítenek megvédeni a bőrt az erős napfénytől, védelmet nyújtanak a stressz ellen, csökkentik a gyulladásos reakciókat és gátat szabnak a kollagén-veszteség útjába is.

Felhasználási tipp: ki ne örülne egy frissen készült napindító turmixnak? Az áfonya kiváló turmixokba, alacsony cukortartalma miatt sokak kedvenc reggeli italának nélkülözhetetlen „gyöngyszeme”. Remek kelléke a gyümölcstálaknak és a zabkásáknak, müzliknek és joghurtoknak egyaránt.

Forrás: www.neuroexs.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Élelmiszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel