Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Aranyivás – Halálos módszer az öregedés ellen a 16. századból

Élelmiszerek

Aranyivás – Halálos módszer az öregedés ellen a 16. századból

Az emberiség az ókor óta szeretné elkerülni az öregedést, számtalan módszert alkalmaztak erre világszerte. Míg napjainkban az arckrémek és szérumok viszik a pálmát az öregedés elleni harcban, addig a 16. századi Franciaországban a nemesek ennél jóval drasztikusabb módon próbálkoztak fiatalnak maradni: aranyat ittak. A módszer egyik legismertebb képviselője Diane de Poitiers volt, aki naponta ivott arannyal kevert dietil-étert és szinte biztos, hogy ez okozta a halálát is.

Diane de Poitiers (1499-1566.) nem volt királyi sarj, de külsejének és eszének köszönhetően nagy befolyással volt II. Henrik francia királyra. I. Ferenc francia király udvarába került, házassággal pedig elnyerte a Valentinois hercegnéje címet. 31 éves korában megözvegyült, majd a nála 20 évvel fiatalabb Henrik trónörökös szeretője lett. Henrik 1547-ben került a trónra, felesége Medici Katalin volt, akinek el kellett fogadnia Diane jelenlétét.

A hercegné kortalannak látszott. 66 éves korában még úgy nyilatkoztak róla, hogy külseje bámulatos és ha 100 évig élne, annak se lenne nyoma az arcán. Diane pontos szokásait ugyan senki sem ismerte, de azt tudták, hogy naponta iszik aranyat és egyéb szereket.

Az öregedésgátlásnak akkoriban számos módszerét alkalmazták. A patikusok a pókháló elixírt, a skorpióolajat és minden mást képesek voltak eladni, miről azt feltételezték, hogy megállítja az öregedést. Az ókorban Plinius kezdte az aranyat kenőcs formájában alkalmazni fekélyekre és szemölcsökre. A 2-3. században Vej Po-jang kínai tudós halhatatlan anyagnak nevezte az aranyat és azt írta, hogy aki iszik belőle, az hosszú életet élhet. Az ókori egyiptomiak is használták az “aranyvizet”, hogy fiatalok maradjanak. Abból indultak ki, hogy az arany nem romlik meg, nem pusztul el, örök élettartammal rendelkező anyag.

Az arannyal kapcsolatos receptek népszerűsítői voltak Jean Beguin és Christophe Glaser orvosok, valamint a 13. századi portugál pápa, XXI. János. Az ő jegyzeteik alapján születtek az újabb elméletek az arany fiatalító hatásairól.

Diane de Poitiers 1566-os halálában valószínűleg nagy szerepe volt annak, hogy az arany a szervezetébe került. Hajának elemzésekor fény derült rá, hogy halálát az arany miatti krónikus mérgezés okozta.

Forrás: https://mult-kor.hu/hatborzongato-regedesgatlo-modszer-a-16-szazadban-az-aranyivas-20180919

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Élelmiszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel