Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Ashitaba – a japán növény, amely öregedésgátló hatással bír!

Élelmiszerek

Ashitaba – a japán növény, amely öregedésgátló hatással bír!

Az örök élet titkának felfedezése mindig is érdekelte az emberiséget. Tudósok, orvosok, koruk géniuszai igyekeztek megtalálni azt a szert, amelynek köszönhetően megállítható a sejtöregedés. Napjaink kutatásai is gyakran célozzák az öregedésgátló anyagok jobb megismerését, és vannak olyan növények, melyeket már sok-sok évszázaddal ezelőtt is használtak az emberek.

DMC, a növényi erő

A szamurájok korában az ashitaba, azaz a holnaplevél a mindennapi fogyasztás részét képezte. A szamurájok ebben hittek, és erőt tulajdonítottak annak, ha e növényt rágcsálták. A japánok mindig is híresek voltak arról, hogy rendkívül hosszú élettartamnak örvendhettek. A Grazi Egyetem kutatói a holnaplevél egyik fő összetevőjének, a DMC-nek tulajdonítják az öregedésgátló hatást, így ezzel a vegyi anyaggal kísérleteztek. A növényi anyag a kutatások eredményeként képes volt arra, hogy a muslincák és a férgek élettartamát húsz százalékkal megnövelje.

A szakemberek úgy vélik, hogy a DMC egyfajta szerves szemetesként gondoskodik arról, hogy a sérült sejteket újakra cserélje. A szervezetben ugyan ez természetes módon megtörténik, ám az évek múlásával a test egyre kevésbé képes erre az önmagát megújító folyamatra. A kísérletek szerint a DMC elvégezheti a szervezet helyett ezt a folyamatot, ezzel a sejtöregedés ellen téve.

Ashitaba, a Japán csodaszer

Az ashitaba növény Japánban őshonos. Mint már említettük, egykor a szamurájok is rágcsálták leveleit, méghozzá annak ellenére, hogy azok ehetetlenül keserűek. A növény különlegessége, hogy ha leszakítjuk egy levelét, annak helyére másnapra új nő. Nevét is innen kapta, s e bámulatos tulajdonság már sokat elárulhat arról, hogy valójában milyen értékes hatóanyaggal is bírhat az ashitaba. A szervezetre gyakorolt jótékony hatásaihoz kétség sem férhet, ugyanis például csökkenti a vérnyomást.

A kutatások alapján elmondható, hogy a DMC valószínűleg az emberek számára is eredményesen használható majd, ám ami a férgeknél az említett mértékben bevált, az korántsem biztos, hogy ilyen hatékonysággal működik majd az embereknél is. Mindenesetre talán az irány jó az öregedés elleni gyógyszer feltalálásához. A kérdés a jövőben tehát az, hogy tényleg működik-e a módszer az emberi test esetében is, és hogyan a leginkább célszerű a hatóanyagot a szervezetbe juttatni. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy valóban az örök élet titkát rejtheti-e a japán növény.

Forrás: https://www.dailymail.co.uk/health/article-6721461/Japanese-plant-shows-anti-ageing-promise.html

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Élelmiszerek

Fel