Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az 5 legjelentősebb genetikai kutatás az elmúlt egy év során!

Genetika

Az 5 legjelentősebb genetikai kutatás az elmúlt egy év során!

Tagadhatatlan, hogy a 2020. évet teljes mértékben a Covid-19 koronavírus-járvány uralta. Annak ellenére, hogy a címlapokon már nem jutott hely, az idei évben számos tudományos áttörés történt, ami mellett érdemtelen lenne szó nélkül elmenni. Nézzük az 5 legjelentősebb vívmányt a genetika területéről!

1; Ízületi porcok újranövesztése

A Stanford Egyetem Orvostudományi karának kutatócsoportja sikeresen regenerálta a sérült ízületi porcot egérmodellekben, illetve emberi szövetekben. A kutatók kémiai jelölőket használtak fel a tanulmányban annak érdekében, hogy a sérülés helyén egészséges porc alakuljon ki.

A porc felnőtt korban lényegében nulla regenerációs potenciállal rendelkezik. Rendkívül örömteli, hogy megtaláltuk a kezelés módját – mondta el Dr. Charles KF Chan

2; A reproduktív öregedési folyamatok visszafordítása

A Queensland Egyetem tudósai az öregedéssel járó petesejtes deformálódást vizsgálva kimutatták, hogy a kisdózisú nikotinamid-mononukleotid (NMN) adagolása képes helyreállítani a sejtes állapotokat egerek vonatkozásában.

Eredményeink arra engednek következtetni, hogy van lehetőség a petesejt és a női reproduktív funkciók helyreállítására – hangsúlyozta Hayden Homer professzor.

3; Az öregedő bőr megfiatalítása

A Washington Állami Egyetem kutatói egy olyan biokémiai felülírási faktort jegyeztek fel (Lef1), amely lehetővé teszi az idős bőrszövet számára, hogy hegesedés nélkül helyreállítsa önmagát. A szakemberek már korábban megfigyelték, hogy a méhben műtött csecsemők hegek nélkül születnek.

Reprodukálni tudtuk egy újszülött bőrének képességeit, és ezt át tudtuk ültetni idősebb szövetekre is – nyilatkozta Ryan Driskell adjunktus.

4; Az Y-kromoszóma szerepe az öregedéssel összefüggő betegségekben

A Montreali Egyetem tudósai azt vizsgálták, hogy a férfi gének milyen szerepet töltenek be a nemi szervsejteken kívül. Bebizonyosodott, hogy a férfi gének szerepe túlmutat a nemi szervsejtek működésén.

Felfedezésünk segít jobban megérteni a sejtek eltérő működését – mondta Christian Deschepper, a tanulmány szerzője.

5; A sejtes öregedés hatásai

A Kumamoto Egyetem kutatói négy fontos különálló sejtes öregedési fázist figyeltek meg a tanulmányuk során.

Munkánk segít megérteni az öregedés teljes, átfogó folyamatát – nyilatkozta Mitsuyoshi Nakao professzor.

Forrás: technologynetworks.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Genetika

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel