Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az alfa-ketoglutarát bizonyítottan segít elkerülni az életkorral összefüggő csontritkulást

Gyógyszerek

Az alfa-ketoglutarát bizonyítottan segít elkerülni az életkorral összefüggő csontritkulást

A sokoldalú vegyületet eddig jórészt a sejtek növekedésével és a sérülések gyógyulásának elősegítésével összefüggően alkalmazzák. Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy az alfa-ketoglutarát (AKG) gátolja a fehérjeszintézis csökkenését és a fizikai gyengeséget, sőt néhány vizsgálat felvetette az élettartamra gyakorolt pozitív hatásait is.

Becslések szerint évente mintegy másfél millió ember szenved töréssel járó balesetet csontbetegség következtében, aminek a kockázata az életkor előrehaladtával egyre inkább növekszik. A csontbetegség, mindenekelőtt az osteoporosis (csontritkulás) fizikai hanyatlást, ennek következtében az életminőség romlását okozhatja.

Állatkísérletek során az AKG már bizonyított

A testépítők által előszeretettel alkalmazott étrend-kiegészítőről korábbi tanulmányokban kimutatták, hogy elősegíti a kísérleti modellként alkalmazott állatok (patkányok és bárányok) csontfejlődését. Ezen felül egy amerikai és kínai vegyes kutatócsapat kifejezetten az AKG hatásmechanizmusát vizsgálta rágcsálók csontritkulásával és csonttömegével összefüggően.

A tudósok a kísérlet során a rágcsálók élelmiszer adagjába két különböző koncentrációban juttattak AKG-t. A tanulmányban a szakemberek különböző csontokat vizsgáltak, beleértve a csontok tömegét, vastagságát, valamint térfogatát is.

A kísérlet feltárta, hogy a rágcsálók alfa-ketoglutarát vegyülettel történő kezelése növeli a csonttömeget és a csontsűrűséget, továbbá felgyorsítja a csonttermelő folyamatot, amire az oszteoblasztok és oszteoklasztok (a csontok építőköveit létrehozó és lebontó sejtek) gyarapodása utalt.

Kutatásunk rámutatott, hogy a kalcium-alfa-ketoglutartát értrend-kiegészítőként történő adagolása késlelteti az életkorral összefüggő fizikai leépülés kialakulását, és akár az öregedés fizikai jellemzőit, így a haj őszülését is megfordíthatja – mondta el Tom Weldon, a Ponce de Leon Health alapítója és vezérigazgatója.

Weldon hozzátette, hogy az AKG-val – mint élelmiszer- vagy étrend-kiegészítővel – kapcsolatos kutatások folytatódnak tovább a jövőben is, jelenleg az Egyesült Államokban található Indiana Egyetem Orvostudományi Karán zajlik egy széles spektrumú, átfogó klinika tesztelés.

Forrás: www.longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Gyógyszerek

Fel