Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az Alzheimer-kórral is felvehetik a küzdelmet az öregedésgátló szerek

Gyógyszerek

Az Alzheimer-kórral is felvehetik a küzdelmet az öregedésgátló szerek

A Salk Intézet szakembereinek a közelmúltban sikerült egy olyan új öregedésgátló vegyületet kifejlesztenie, mely várhatóan meghosszabbítja az emberi élettartamot. A vegyület csökkenti az öregedés molekuláris markereit, és lassítja az olyan neurodegeneratív betegségek kialakulását, mint például az Alzheimer-kór.

Összefoglaló néven geroprotektoroknak nevezzük a nemrégiben felfedezett öregedésgátló vegyületeket – magyarázza Dave Schubert, a Trends in Pharmacological Sciences folyóiratban publikált tanulmány egyik szerzője. – A geroprotektorok az öregedésre gyakorolt folyamatain túl hatékonyan veszik fel a harcot a kor előrehaladtával kialakuló betegségekkel szemben is. Mik ezek a betegségek? Az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, a rák, illetve az általános időskori gyengeség.

Természetes anyagokban lelték meg a választ

A Salk Intézet kutatásai 2014-ben két természetes anyag, a zöldségekben-gyümölcsökben található antioxidáns, azaz a fisetin, továbbá a kurkumában található curcumin felé fordultak. Ezekből a természetes vegyi anyagokból a szakemberek olyan szintetikus vegyületeket fejlesztettek ki, amelyek megvédik az agyat az öregedéssel összefüggő degenerációk kialakulásától.

A laboratóriumi körülmények között egereken végzett kísérletek igen kecsegtetőnek tűnnek. A kutatók áttörő eredményeket értek el a demencia kialakulása, illetve az öregedéssel összefüggő molekuláris markerek csökkentése terén.

Tovább folytatjuk a kísérleteket, és teszteljük, hogy a gyógyszerek más szervekre is gyakorolnak-e pozitív hatást. Ha elérjük például a vesefunkció vagy az izomzat egészségének fenntartását, akkor teljes sikerről beszélhetünk a geroprotektorok kapcsán – mutatott rá Schubert. – Eddig úgy gondoltuk, hogy a különböző megbetegedések különböző gyógyszereket kívánnak. De lehet, hogy létezik általános gyógymód a legtöbb betegség ellen. Ez pedig nem más, mint az öregedés folyamatának lelassítása.

Forrás: https://newatlas.com/alzheimers-anti-aging-compound-salk/57215/

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel