Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az anti-aging korszak és ami mögötte van

Gyógyszerek

Az anti-aging korszak és ami mögötte van

Az öregedéssel kapcsolatban számos elmélet létezik. Van, amelyik genetikai kontrollnak tulajdonítja és a kodon restrikcióval, szomatikus mutációval és génregulációval magyarázza. Van olyan elmélet is, ami az öregedést a homeosztázis bizonyos élettani rendszerekben bekövetkező, folyamatos csökkenéseként értelmezik.

Egyesek szerint az öregedést az ártalmas termékek, mint a lipofuscin vagy a szabadgyökök felhalmozódása váltja ki. Azonban ezen elméletek egyike sem magyarázza az emlősök öregedési folyamatát. Általánosan elfogadott nézet, hogy az öregedés egy multifaktoriális jelenség, azaz ezeknek az elméleteknek mindegyikéből tartalmaz különböző vonatkozásokat.

Az öregedés elleni anti-aging stratégiák ezért az ártalmas termékek felhalmozódásának megelőzését és az elkerülhetetlen élettani változásokhoz való alkalmazkodást együttesen célozzák. A fajok közötti összehasonlító halálozási görbék megvitatásához megkülönböztetik az öregedés belső és külső okait.

A külső, azaz extrinzikus okok közé soroljuk a súlyos inzultusokat vagy nyilvánvaló traumákat. A belső, intrinzikus okok közé a mikroszkopikus belső inzultusok tartoznak. Az ember régóta próbál az öregedés ellen védekezni, így nem meglepő, hogy orvosi technológiák segítségével próbáljuk megnövelni az élettartamunkat.

A következő században fejlődni fognak az orvosi beavatkozások, végül pedig odáig jutunk, hogy szabadon manipulálhatjuk majd öröklött öregedő részeinket, mint az izmok, a csontok, a DNS, a szív- és érrendszer részei. Ezzel pedig meghosszabbítjuk a fiatalságot és később halunk meg. Ez azonban nemcsak a testünkről szól, hiszen olyan társadalmi hatásokkal is számolni kell, melyekre előre nem lehet felkészülni.

Az öregedésellenes orvoslás és az egészségtartalommal foglalkozó tudomány a megelőzésre koncentrál, szemben a hagyományos orvoslásnak azzal az alapvető tézisével, miszerint az életkor előrehaladásával az ember testének hanyatlása megváltoztathatatlan tény.

Forrás: https://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/gyacs/application/&article_id=41973

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Gyógyszerek

Fel