Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az ártéri japán keserűfű felveszi a harcot az öregedéssel

Élelmiszerek

Az ártéri japán keserűfű felveszi a harcot az öregedéssel

Botanikusok gyakorta viccelnek, hogy ahány névváltozata van a japán keserűfűnek, annyi jótékony egészségügyi hatással bír.

Polygonum cuspidatum, Reynoutria japonica, japán keserűfű, ártéri keserűfű, és még számos elnevezéssel illeti a köznyelv ezt a Kelet-Ázsiában őshonos, igen széleskörű gyógyhatásokkal rendelkező gyógynövényt.

A hagyományos kínai orvoslásban tradicionálisan használt japán keserűfű több mint 67 jótékony hatással rendelkező vegyületét azonosították egy kutatás során. A vizsgálatok még folynak, annyi azonban már most világosan látszik, hogy a növény eredményesnek tűnik a rák, a gyulladás, az endotoxikus sokk, illetve a megnövekedett lipidszint kezelésében, de hathatósan támogatja az agy egészségét is.

Tekintettel arra, hogy ezek az elváltozások összefüggenek a kor előrehaladtával, kijelenthető, hogy az ártéri japán keserűfű eredményesen veszi fel a harcot az öregedéssel.

Hol tartanak a kutatások?

Ahogy említésre került, a növény számos jótékony vegyületet tartalmaz, ám ezek közül a rezveratrol és a polidatin különösen felkeltette a szakemberek figyelmét. Úgy tűnik, hogy a rezveratrol erős antioxidáns hatású, gátolja a rögképződést, segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedések, illetve az agyvérzés kialakulását, nem mellékesen pedig lassítja az öregedést.

A polidatin, azaz a japán keserűfűben található másik figyelemreméltó hatóanyag számos egészségügyi hatása még a kutatókat is megdöbbentette. A polidatin gyulladásgátló, immunszabályzó, támogatja a májat és a tüdőt, gátolja a kardiovaszkuláris betegségek és a daganatok kialakulását, csökkenti az éhgyomri vércukorszintet.

A kutatóknak egérkísérletek során sikerült kimutatniuk, hogy a növény hatóanyagai antiszeptikus hatással rendelkeznek. A tudósok feljegyezték, hogy a polidatin javította a rágcsálók szervműködését, növelte a túlélés esélyét, illetve csökkentette a szervi diszfunkciós szindróma előfordulását.

Szintén laboratóriumi egérkísérletek alkalmával figyeltek fel a tudósok arra, hogy a japán keserűfű véd a béta-amiloid által kiváltott toxikus hatásoktól, így potenciális segítség lehet az Alzheimer-kór kezelésében. Ennyi jótékony hatás mellett nem véletlen, hogy a keserűfű a hagyományos kínai orvoslás öt legfontosabb gyógynövényeinek egyike.

Forrás: blog.lifeextension.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

További cikkek innen: Élelmiszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel