Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az élettartam növekedése néhány éven belül a munkaerőpiacot is átrendezheti

Életmód

Az élettartam növekedése néhány éven belül a munkaerőpiacot is átrendezheti

Legyen szó bármilyen tudományos területről, a szakemberek kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy az élettartam növekedése alapjaiban formálja át a társadalmakat, az életmód vagy a hétköznapok szokásait. Viszonylag kevés szó esik róla, de a betegségek visszaszorítása és az öregedés visszafordítása a munkaerőpiacokra is alapvető változásokat gyakorolhat.

A kutatók egyre égetőbb feladatnak találják az öregedő társadalmak okozta problémák megoldását. Egyes vélemények szerint időzített bombán ülünk, és ha tovább húzzuk az intézkedések meghozatalát, az beláthatatlan társadalmi és szociális következményeket vonhat maga után már rövidebb távlatokon belül is. Miről van szó?

A szenolitikus kutatások az orvostudomány és a technika fejlődésével összhangban szinte követhetetlenül felgyorsultak. Kis túlzással minden hétre jut egy forradalmi bejelentés az öregedésgátlás háza tájáról, neves kutatók vallják: az öregedés visszafordítása csupán idő kérdése. Néhány szakember ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy ennek a társadalmakra történő lecsapódásával is ideje lenne foglalkozni.

Mi lesz a munkaerőpiacon maradt emberekkel?

Az egyik legfontosabb kérdés lehet, hogy az öregedés megállítása milyen hatást vált ki a munkavégzés szempontjából. Elfelejthetjük a nyugdíjas éveket, és akár még a 100. születésnapunkon is lehet bejelentett munkahelyünk? Hány nap éves szabadság illetne meg egy munkavállalót, aki 80 éve a munkaerőpiacon van?

Ezek a kérdések ma még megválaszolatlanok, de kétségtelen, hogy a jelenlegi fejlődés üteme mellett inkább előbb, mint utóbb válaszokat szükséges találnunk rájuk. Annyi bizonyos, hogy egyes platformok – köztük a Longevity Technology – felismerték a problémát, és megpróbálnak reagálni a kialakult helyzetre. A Longevity a napokban kifejezetten a hosszú élettartamra koncentrálva indította el legújabb fórumát, ahol a munkavállalók és a munkáltatók szemezgethetnek a témában.

Elgondolásuk szerint a laboratóriumi munkától a szoftverfejlesztésen keresztül egészen a könyvelésig várják azokat a piaci szereplőket, akik az élettartam meghosszabbítása kapcsán szeretnének tevékenykedni, vagy épp munkaadóként szakembereket keresnek. Ha lassan is, de úgy tűnik, hogy a piac elkezdett reagálni az élettartam megnövekedéseinek hatásaira.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel