Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Az első hatékony öregedésgátló kezelés a „zombi sejtek” eltávolításával lesz megvalósítható?

Gyógyszerek

Az első hatékony öregedésgátló kezelés a „zombi sejtek” eltávolításával lesz megvalósítható?

Vannak az életben olyan folyamatok, melyekbe nem sok beleszólásunk van. Az öregedés tipikusan ilyen. Bármennyire is áhítozunk az örök élet után, és képezi az számos sci-fi témáját, a gyakorlatban egyelőre az orvostudomány nem képes megugrani ezt az akadályt. A kutatások azonban egyértelműen ebbe az irányba mutatnak, és az eredmények egy része bizakodásra ad okot.

Legtöbbször a sejtöregedés tehető felelőssé azért, hogy az évek múlásával megnő a krónikus és a degeneratív megbetegedések kockázata. Míg fiatal korunkban sejtjeink is képesek a teljes megújulásra, addig a későbbiekben már korántsem így van ez.

A kutatások éppen ezért is célozzák az öreg sejtek kiiktatását, hiszen így öregkorban is sikerülhetne a fiatalosságot megelőzni. A cél tehát egyelőre nem az ifjúság forrásának megtalálása, hanem sokkal inkább az, hogy javítható legyen az idősek életminősége és elkerülhetővé váljanak bizonyos betegségek.

Természetesen a sejtöregedés ellen magunk is sokat tehetünk, s ha nem is drasztikus változásokat érhetünk el, de abban biztosak lehetünk, hogy az egészséges életmód jótékony hatással lesz az öregkori betegségek kiküszöbölésére. A „tiszta táplálkozás” nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy megőrizhető legyen az egészség és a fiatalosság. A rendszeres testmozgás nem csak a test számára jár előnyökkel, hanem a pszichének is.

A napjainkban sokat emlegetett superfood-ok és a minőségi étrend-kiegészítők is sokat segíthetnek abban, hogy fenntartsuk a szervezet optimális működését. Mindez nem valamiféle csoda, hanem szimplán biológia és kémia. Nem hanyagolhatjuk el a stressz sejtöregítő hatását sem, ezért fontos, hogy mindennapjainkban törekedjünk a testi egészség mellett a lélek harmóniájára is, mely gyógyíthat, de sajnos tény, hogy meg is betegíthet.

Forrás: https://www.msn.com/en-gb/news/techandscience/drug-to-clear-zombie-cells-from-body-could-be-first-anti-ageing-treatment-after-%E2%80%98impressive%E2%80%99-human-trial/ar-BBRZpiV

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel